PSD adoptă PREZIDENȚIABILUL Sputnik: Dăncilă îl vrea pe Teodorovici în cursa pentru Cotroceni. ”Stelele” propagandei putiniste


PSD adoptă PREZIDENȚIABILUL Sputnik: Dăncilă îl vrea pe Teodorovici în cursa pentru Cotroceni. ”Stelele” propagandei putiniste

Controversatul ministru al Finanțelor – Eugen Orlando Teodorovici, promotor al OUG 14 și vechi campion al contractelor cu statul – și-a anunțat colegii, sâmbătă, în cadrul ședinței conducerii PSD de la Neptun, că intenționează să candideze pentru funcția de președinte al României.

Potrivit surselor Podul.ro, anunțul lui Teodorovici a fost provocat chiar de premierul Viorica Dăncilă, care l-a îndemnat, în preludiul ședinței, să își expună dorința intrării în cursa prezidențialelor. De altfel, Teodorovici este măsurat sociologic, zilele acestea, împreună cu Șerban Nicolae și junele zvăpăiat Liviu Pleșoianu, dar și cu personaje din exteriorul partidului, printre care Mircea Diaconu, pentru identificarea unui prezidențiabil apt să intre în turul doi cu Klaus Iohannis.

Vă amintim că Eugen Orlando Teodorovici este o ”stea” a Sputnik (la fel ca Nicolae sau Pleșoianu, aplaudacul ”Răsăritului viu”), propagandiștii putiniști ridicându-i, în mod uzual, cele mai grețoase elogii.

Atunci când Dragnea i-a debarcat de la Palatul Victoria pe Sorin Grindeanu și pe Mihai Tudose, Sputnik l-a prezentat întotdeauna pe Teodorovici drept marele favorit pentru preluarea funcției de premier, deși asta nu s-a întâmplat niciodată. De asemenea, Sputnik l-a prezentat pe Teodorovici drept urmașul lui Dragnea, ori de câte ori jilțul teleormăneanului se zdruncina, și – asta-i foarte interesant – propagandiștii lui Putin au fost primii care au propus scenariul unei candidaturi a lui Eugen Teodorovici la prezidențiale, și asta încă din 2018.

Nu mai devreme de luna martie, președintele comisiei economice a Senatului – liberalul Florin Cîțu – l-a acuzat în termeni duri pe Teodorovici că ar fi trădat interesele României, ale SUA și ale UE în relația cu Federația Rusă, întrebându-l chiar dacă este, cităm, ”spion rus”. Vă prezentăm în cele ce urmează gravele acuzații lansate de senatorul Cîțu, acuzații pe care Teodorovici le-a respins categoric, deși a evitat să ofere explicații în mod punctual.

”Îl acuz pe Eugen Teodorovici de trădarea intereselor României și ale aliaților strategici.

Acest om, care atenție este minstrul de finanțe al României și în acest moment conduce ședințele ECOFIN, a gândit și plănuit un vehicul financiar prin care Rusia se substituie sancțiunilor UE și SUA, dar își continuă expansiune mascată economică în vederea susținerii financiare a un posibil conflict cu lumea liberă.

Împreuna cu șeful lui de partid, Liviu Dragnea, a organizat cu Putin și V. Orban o rețea care trădează în mod evident interesele României și parteneriatele din care România face parte.

Este Eugen Teodorovici spion rus?

Pe 14 noiembrie 2018, Eugen Teodorovici se întâlnea cu președintele Băncii Internaționale de Investiții (BII). Bancă cu sediul la Moscova, controlată de Putin. România a rămas acționar al acestei bănci înființate de comuniști, iar în 2018 a majorat participația cu 4 milioane de euro.

La o zi, guvernul a executat imediat ordinul rușilor, după întâlnirea lui Teodorovici cu președintele BII, guvernul României aproba Hotărârea nr. 921/2018 pentru stabilirea nivelului de reprezentare a României în Consiliul Guvernatorilor și Consiliul Directorilor Băncii Internaționale de Investiții și în Consiliul Băncii Internaționale de Cooperare Economică.

Prin aceasta hotărâre, Teodorovici devenea Guvernatorul pentru România în Consiliul Guvernatorilor Băncii Internaționale de Investiți.

<Art. 1. Guvernatorul pentru România în Consiliul Guvernatorilor Băncii Internaționale de Investiții este ministrul finanțelor publice, …>

Interesant, nu? Exact la o zi după întâlnirea cu președintele BII, Teodorovici intra în conducerea acestei bănci prin decizia Guvernului de la București și a lui Dragnea. Nu este tot. Acum o sa vă prezint dovada că Eugen Teodorovici i-a mințit pe români și din punctul meu de vedere a trădat interesele Romaniei, ale UE și ale SUA în relația cu Rusia.

În timpul întâlnirii din 14 noiembrie s-a discutat și despre mutarea sediului BII la Budapesta. Decizie susținută de Dragnea. Dar s-a mai discutat ceva. Agenda întâlnirii Conducerii BII din decembrie 2018.

Întâlnirea a avut loc între 3 și 4 decembrie în stațiunea de lux Varadero din…. CUBA! Sunt sigur că acum ați înțeles. Eugen Teodorovici a mers în Cuba pentru a fi prezent la această întâlnire. Escala la Moscova a fost doar pentru a lua mandatul de la ruși? I s-a spus ce să voteze și cum?

Eugen Teodorovici i-a mințit pe români. De ce a ascuns Eugen Teodorovici faptul că a participat la această întâlnire? Cum de la câteva zile după ce a venit în țară a dat OUG 114 care a distrus întreaga economie și de care au profitat doar rușii?

Acum aveți scenariul complet, diabolic și dăunător pentru România și UE, prin care un grup organizat condus de Dragnea a vânduta țara rușilor.

Și mare atenție. Această bancă va fi principalul partener și finanțator al FSDI, așa cum a promis Teodorovici la întâlnirea de la Varadero.

Voi trimite toată documentarea mea în legatură cu acest subiect membrilor ECOFIN, comisarului Federica Mogherini, reprezentantei CE și Ambasadei SUA”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.