Eugen Teodorovici și-a anunțat intenția de a candida la prezidențiale


Eugen Teodorovici și-a anunțat intenția de a candida la prezidențiale

La reuniunea PSD din stațiunea Neptun au fost stabiliți candidații pentru conducerea partidului, dar și un posibil candidat pentru prezidențiale. Prin urmare, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat sâmbătă că vrea să intre în cursa pentru desemnarea prezidențiabilului PSD. 

Intenția lui Eugen Teodorovici pentru funcția de președinte al României a mai fost salutată și de Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu. Cei trei vor fi testați în sondajele PSD, urmând ca la Congresul din 29 iunie să fie ales reprezentantul social-democraților pentru prezidențiale.

Toţi cei care şi-au anunţat candidatura până în acest moment (vor fi sondaţi-n.r.) şi îşi vor mai anunţa candidatura până la jumătatea săptămânii viitoare. Sunt trei, cred că mai sunt colegi sau colege care vor. În democraţie trebuie să iei în calcul dorinţa fiecăruia. Într-un partid care într-adevăr îşi doreşte să câştige alegerile prezidenţiale trebuie să vedem care este cea mai bună opţiune”, a declarat premierul la Neptun.

 „Premierul poate ajuta candidatul cu care vom merge, dar nu vreau să fac referire la unul dintre colegi pentru că nu ar fi corect. Vreau să fac referire la toţi colegii mei pentru că eu îi apreciez şi îi stimez pe toţi colegii şi nu aş vrea să fiu părtinitoare (...) Sunt preşedintele PSD pentru toţi colegii. Din punct de vedere al premierului cred că, prin măsurile pe care le vom lua în perioada următoare, pe lângă prestaţia candidatului nostru, pe lângă proiectul pe care va veni, este important ca din punct de vedere guvernamental – pentru că va candida pe sigla PSD – să luăm cele mai bune măsuri, astfel încât să aducem aport pentru candidatul respectiv”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.