SRI: În spatele atacurilor cibernetice asupra spitalelor s-ar afla hackeri de origine chineză


SRI: În spatele atacurilor cibernetice asupra spitalelor s-ar afla hackeri de origine chineză

Specialiștii Centrului Național Cyberint din cadrul SRI suspectează că autorii atacurilor cibernetice asupra spitalelor din România sunt din China, informează reprezentanții Serviciului, citați de Mediafax.

Centrul Național Cyberint are suspiciunea că atacatorii sistemelor informatice din unele spitale din România sunt de origine chineză, au precizat reprezentanții Serviciului Român de Informații.

”Au fost luate în calcul luând orele la care hackerii chinezi au fost activi și indiciile lăsate în mesajele de răscumpărare”, a precizat Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI.

Patru spitale au fost afectate de atacul cibernetic: București, Huși, Dorohoi și Alba, au precizat, joi, reprezentanții SRI. De asemenea, tot joi, Pintea anunța că cinci spitale din Capitală au fost afectate.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.