EXCLUSIV Ovidiu Raețchi critică ultimul atac al PSD asupra siguranței naționale: Implică chiar și securitatea României în tentativele de a mânji orice cu corupție sau trafic de influență!


EXCLUSIV Ovidiu Raețchi critică ultimul atac al PSD asupra siguranței naționale: Implică chiar și securitatea României în tentativele de a mânji orice cu corupție sau trafic de influență!

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a declarat pentru mediafax că procedura de atribuire a contractului de achiziţie a corvetelor multifuncţionale a fost suspendată de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Consiliul a informat MApN printr-o adresă, unde a motivat că au fost găsite nereguli.

În acest context, redacția Podul.ro a luat legătura cu vicepreședintele Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților, liberalul Ovidiu Raețchi, pentru a-l întreba, în primă instanță, care sunt factorii care determină blocajul achiziției corvetelor multifuncționale. Astfel, deputatul PNL a transmis că PSD este incapabil să gestioneze procesul de achiziție, chiar și siguranța națională fiind implicată de actuala putere "în tentativele de a mânji orice cu corupție sau trafic de influență".

"Este vorba despre totala incapacitate a administrației PSD de a gestiona acest proces. Banii există, dorința politică de la nivelul președintelui și Parlamentului există, PSD doar trebuia să asigure niște proceduri funcționale, să le respecte și să nu încerce pe diferite filiere obscure să implice chiar și siguranța națională în tentativele de a mânji orice cu corupție sau trafic de influență. Dar nu au fost în stare nici să se organizeze eficient, nici să evite suspiciunile de fraudă. Ăsta e PSD. Era previzibil, doar îi cunoștem cu toții", a declarat parlamentarul. 

Totodată, chestionat cât de importante sunt aceste corvete multifuncționale pentru componenta apărării naționale, Ovidiu Raețchi a subliniat că este pusă în pericol "cea mai fierbinte și mai importantă zonă de securitate a României" și anume Marea Neagră

"Marea Neagră reprezintă cea mai fierbinte și mai importantă zonă de securitate a României. Din acest motiv, strategia dezvoltată după conflictul din Ucraina este desenată în mare măsură în jurul creșterii capacității navale și, deci, în jurul acestor corvete. Dacă un potențial inamic al României ar vrea să ne afecteze strategia de securitate, pe asta s-ar concentra, pe blocarea contractelor pentru corvete", a conchis Ovidiu Raețchi în exclusivitate pentru Podul.ro. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.