Sunt solidar cu Podul și Newsweek: Concubinajul cu Antena 3 este toxic și trebuie sancționat


Sunt solidar cu Podul și Newsweek: Concubinajul cu Antena 3 este toxic și trebuie sancționat

Domnul Dan Barna nu a acordat un banal interviu domnului Mihai Gâdea, moderator al postului Antena 3. Nu, acela nu a fost interviu. Domnul Dan Barna a fost periat și tămâiat de către lacheul unui infractor, exact așa cum fuseseră tămâiați și periați în lunile anterioare Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă.

Degeaba se prefac fanii USR că nu văd realitatea, dar la oficina propagandistică denumită Antena 3 nu există emisiuni informative. Fie ești lăudat la modul cel mai grețos, fie ești linșat în mod ordinar. Personaje precum Andrei Pleșu, Laura Codruța Kovesi sau judecătorul Danileț au fost linșate. Domnul Barna a fost ajutat, prin întrebări de grădiniță, care evitau orice subiect deranjant. La fel și domnul Rareș Bogdan, de la PNL: a fost grețos dialogul fals-dulceag dintre el și mercenarul Gâdea.

Eu cer de peste cinci ani boicotarea Antenei 3. Cred că CNA trebuia să aplice gradual sancțiunile împotriva acestui post și, dacă proceda astfel, s-ar fi ajuns de mult la pedeapsa cea mai dură, ridicarea licenței. Când, în februarie 2016, Klaus Iohannis a sărit în apărarea trustului turnătorului Felix, am scris: „Felicitări, domnule Iohannis, pentru oficializarea concubinajului cu Dan Voiculescu”.

Domnul Dan Barna nu a învățat nimic din istoria recentă a României. Mai toți cei care s-au asociat cu Antena 3 și-au rupt aripile. Singurul care a câștigat mereu a fost sinistrul turnător ceaușist Dan Voiculescu. Prezența la Antena 3, într-un context festiv, după modelul rezervat până ieri liderilor PSD, arată, din păcate, cât de ușor poate fi corupt moral liderul USR. Pentru că, da, corupție nu înseamnă doar să primești banii la sacoșă. Înseamnă și să ți se ofere un tratament preferențial la postul unui condamnat penal care are de achitat un prejudiciu de 60 de milioane de euro, iar ANAF face tot ce este posibil să nu-i ia banii. Dacă USR va ajunge la putere, va acționa cu toată puterea pentru a recupera acest prejudiciu? Va tăia finanțarea de stat către trustul Intact? Sunt întrebări legitime care, aici, în Statele Unite sunt firești, chiar dacă fanii USR vor striga că astfel de suspiciuni îi jignesc. Dragi prieteni, așa funcționează democrația în SUA: avem o mare neîncredere în stat și în politicieni, o neîncredere sănătoasă, care a făcut ca această țară să evite derapajele periculoase de la democrație.

Domnul Barna, prin declarațiile sale de după interviu, a mai reușit două performanțe: a jignit ziariștii onești, pe care i-a numit „instrumente”, egali cu lacheii de la Antena 3, și a divizat electoratul anti-PSD. De altfel, el a reușit să divizeze acest electorat și prin declarațiile sale în favoarea agendei gay. Suntem milioane de creștini, oameni onești care susținem lupta cu PSD și care am votat la referendumul pentru Justiție, deși domnul Iohannis a îndemnat la boicotarea referendumului pentru familie. Ne-am cam săturat ca inși precum domnul Barna să ne agreseze, în timp ce el se bălăcește alături de Mihai Gâdea, mercenarul turnătorului Felix.

Eu spun, deci, că nici un politician decent nu are ce căuta la Antena 3. Cine se duce acolo ca să fie periat este un fricos cu o moralitate dubioasă. Puținii politicieni care s-au confruntat cu Gâdea n-au mai primit o a doua invitație, fiindcă oamenii lui Felix sunt niște hiene care știu să linșeze doar când cel atacat nu se află în studio. Podul.ro și Newsweek au luat, deci, o decizie corectă anunțând că-i vor ignora pe politicienii care se bălăcesc alături de Gâdea. Astfel de personaje nu vor face niciodată bine României, sunt niște inși meschini, cu o viziune îngustă, dispuși la compromisuri. Se potrivesc cu Gâdea și șleahta lui, nu cu presa onestă.

P.S. Luni seara, când am terminat de scris acest articol, la Antena 3 a apărut și domnul europarlamentar PNL Rareș Bogdan. A avut o prestație la fel de penibilă ca domnul Barna. Domnul Rareș Bogdan s-a dus la Antena 3 încălcând o decizie a conducerii PNL: și-a bătut joc și de propriul partid și de alegătorii liberali. Ar trebui dat afară din PNL.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.