VIDEO Protest inedit cu vopsea roșie la intrarea în curtea Secției Bolșevice. Protestatarii se revoltă împotriva tentativei Adinei Florea de a-l intimida pe procurorul care l-a trimis pe Mazăre în judecată și l-a anchetat pe Nicușor Constantinescu


VIDEO Protest inedit cu vopsea roșie la intrarea în curtea Secției Bolșevice. Protestatarii se revoltă împotriva tentativei Adinei Florea de a-l intimida pe procurorul care l-a trimis pe Mazăre în judecată și l-a anchetat pe Nicușor Constantinescu

ONG-ul Evoluție în Instituție, condus de protestatarul anti-PSD Cristian-Mihai Dide, a organizat un protest inedit față de Secția Specială condusă de Adina Florea.

Concret, mai mulți protestatari au vărsat o cutie de vopsea în faţa porţii de acces în curtea instituţiei. Aceleaşi persoane au montat un lacăt pe poarta de acces pentru autoturisme, astfel că nu se mai putea intra în incintă fără să se treacă prin balta de vopsea. Puteți vedea filmări de la fața locului la finalul articolului.

Motivul pentru care se protestează este cel că Adina Florea încearcă să îl intimideze pe Andrei Bodean, procurorul care s-a remarcat pentru trimiterea în judecată a lui Mazăre și pentru anchetarea lui Nicușor Constantinescu. Adina Florea este cunoscută pentru apropierea față de mafia de la Constanța. Tatăl ei a fost un apropiat al lui Nicușor Constantinescu.

"Un alt protest inedit cu vopsea roșie în fața intrării Secției Speciale de Investigare a Magistraților.

Motivul este tocmai acțiunea de intimidare frecventă cu a procurorilor pe care o are această instituție sinistră, inventată de fostul ministru al justiției,Tudorel Toader.

La ora 13.00 este așteptat la Secția condusă de Adina Florea, în calitate de suspect într-un dosar, șeful DNA Constanța, Andrei Bodean. Acesta s-a remarcat pentru trimiterea în judecată a lui Mazăre și pentru anchetarea lui Nicușor Constantinescu. 

De asemenea, și-a depus candidatura pentru preluarea funcției de Procuror șef DNA în locul Laurei Codruța Kovesi,însă a fost respins de Tudorel Toader.

Ne asumăm această acțiune pentru că este important ca justiția să rămână independentă și nu existe presiuni din sfera politicii", scrie ONG-ul Evoluție în Instituție pe Facebook.

Vedeți video de la fața locului în cele ce urmează, realizat de protestatarul Marian Ceaușescu:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.