Tensiunea dintre România-Ungaria crește: Ambasadorul României la Budapesta refuză să se prezinte la convocarea Ministerului ungar de Externe


Tensiunea dintre România-Ungaria crește: Ambasadorul României la Budapesta refuză să se prezinte la convocarea Ministerului ungar de Externe

Potrivit site-ului hirado.hu, care preia știrile agenției maghiare de presă MTI, ambasadorul României la Budapesta, Mariua Lazurca, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe din Ungaria, însă acesta a refuzat să se prezinte.

Levente Magyar, secretar de stat din Ministerul ungar al Afacerilor Externe, a susținut că un asemenea refuz este fără precedent.

Secretarul de stat a subliniat că, după ce joi seara, `extremiştii români au devastat cimitirul militar maghiar` şi a avut loc o `provocare anti-maghiară`, guvernului României i s-a transmis o notă de protest, iar mai târziu, ambasadorul României a fost convocat la minister, însă ambasadorul român a refuzat acest lucru, făcând referire la un ordin venit de la centru, “lăsând la o parte orice fel de curtoazie sau prietenie”, a declarat oficialul ungar.

Potrivit secretarului de stat, citat de hirado.hu, acum se pune întrebarea: ce se va întâmpla în continuare, intenţia României de a construi relaţii bune `fiind pusă sub semnul întrebării`. Oficialul ungar a mai adăugat că deocamdată s-ar şti despre existenţa a trei sau patru răniţi uşor.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.