Ramona Ursu distruge ideea oricărei înțelegeri între opoziție și Victor Ponta: "Va călca totul în picioare cu prima ocazie!"


Ramona Ursu distruge ideea oricărei înțelegeri între opoziție și Victor Ponta: "Va călca totul în picioare cu prima ocazie!"

Jurnalista Ramona Ursu a scris pe Facebook un text amplu în care distruge ideea oricărui compromis al partidelor de opoziție cu Pro România, formațiunea politică condusă de Victor Ponta. 

"Un dram de memorie politică dacă ai, știi cine e Ponta și cum acționează el. Nu există înțelegeri cu Victor Ponta. Omul este un animal politic capabil să distrugă orice pentru propriile scopuri. Nu are scrupule, este mitoman, nu are principii, a dat și dă dovadă de un dispreț total față de lege. Să ne uităm și cum a votat, în ultimii doi ani, Ponta prin parlament, dar și ce dezastru în justiție a făcut în vremea USL. Sau, mai recent, cum a votat Pro România cu Ciolacu (PSD) la Camera Deputaților, după discuții cu opoziția. Ponta are școala PSD aia veche, a lui Iliescu și Năstase, libertatea presei este pentru el un moft (presa a fost năucită, ba chiar a pus lacăt pe o parte a ei, în vremea USL) și va călca totul în picioare, inclusiv orice înțelegere politică de acum, cu prima ocazie", atrage atenția Ramona Ursu despre lipsa de caracter a lui Ponta, un politician pregătit oricând să trădeze în funcție de propriul interes. 

Totodată, jurnalista evidențiază despre compromisurile politice că ar putea aduce victorii de moment, dar important este să fie câștigate războaiele.

Redăm textul integral al Ramonei Ursu:

"Foarte tare îmi place când unii se bat cu principiile în piept, atunci când e vorba despre PSD, dar le aruncă la gunoi când e vorba despre “ai noștri”. Ce să facem noi cu principiile?, ni se spune. Dă-le, domnule, dracu’, nu de principii avem noi nevoie acum. La fel de tare îmi plac cei care, după cum le convine lor situația, ceartă jurnaliști pentru lipsă de principii, dar sar la gâtul acelor jurnaliști care spun că ei nu trec peste principii, peste ce spune legea, că ei nu au de gând să tacă, să nu mai ridice teme de discuție, că nu sunt interesați de bisericuțe politice. Constat lucrurile astea după n discuții pe care le am pe Facebook după votul din 26 mai.

Personal, știu cine a fost și cine este Victor Ponta. Ca jurnalist, am intrat direct în conflict cu el, exact pe teme legate de principii și de adevăr. Asta e, unii nu ne-am descoperit țara de doi ani, o știm și urmărim, zi de zi, evenimente politice, legate de justiție, de ce se întâmplă în societate, de vreo 15 ani, alții de mai mulți ani. Ideea că ai ce negocia cu Ponta și că e normal să stai cu el la masa de discuții mi se pare naivă.

Un dram de memorie politică dacă ai, știi cine e Ponta și cum acționează el. Nu există înțelegeri cu Victor Ponta. Omul este un animal politic capabil să distrugă orice pentru propriile scopuri. Nu are scrupule, este mitoman, nu are principii, a dat și dă dovadă de un dispreț total față de lege. Să ne uităm și cum a votat, în ultimii doi ani, Ponta prin parlament, dar și ce dezastru în justiție a făcut în vremea USL. Sau, mai recent, cum a votat Pro România cu Ciolacu (PSD) la Camera Deputaților, după discuții cu opoziția. Ponta are școala PSD aia veche, a lui Iliescu și Năstase, libertatea presei este pentru el un moft (presa a fost năucită, ba chiar a pus lacăt pe o parte a ei, în vremea USL) și va călca totul în picioare, inclusiv orice înțelegere politică de acum, cu prima ocazie.

În ceea ce mă privește, consider că nu am votat opoziția ca să facă alianțe cu Pro România, cu ALDE, cu UDMR sau cu PSD, evident. Celor care îmi spun că politica e una și necesită compromisuri, iar principiile sunt altceva le spun că o asemenea teorie nu mă carcaterizează. Personal, mi-am păstrat toate principiile atunci când a trebuit să iau decizii de viață/profesionale, chiar dacă asta a însemnat să nu îmi fie bine o perioadă. Am constatat, însă, că principiile, munca, onestitatea te fac să reușești, în final. Poate mai greu, poate cu mai multe sacrificii, dar, în orice caz, din povestea asta ieși foarte bine cu tine, cu conștiința ta, mai capabil să înțelegi lucrurile din jur, mai focusat pe calea cea dreaptă, nu pe compromisuri de etapă. Asta cred eu că ar trebui să facă și opoziția, să fie transparentă, onestă, să își respecte promisiunile și principiile cu care a defilat în uitimii doi ani și să muncească împreună (la adevărata opoziție mă refer, nu la Ponta), pentru că așa vom reuși.

Apoi, celor care îmi mai cer să nu mai deranjez opoziția cu întrebări le spun că pot abandona pagina mea de Facebook. Fanaticii sunt în altă parte, nu la mine. Celor care îmi dau sfaturi despre cum să îmi fac meseria, scriind doar despre PSD/ALDE, nu și despre “ai noștri” le spun, la fel, să părăsească pagina asta. Am explicat deja de multe ori de ce jurnaliștii trebuie să țină ochii deschiși. Să spui că susții democrația, dar să ceri jurnaliștilor (nu slugilor care se vând securiștilor și care se ocupă cu manipulări, ci chiar jurnaliștilor care dau dovadă de bună-credință și își urmează meseria) să tacă, să vrei o presă mută, surdă și oarbă, asta e ceva ce pentru mine nu are nicio legătură cu democrația.

Apoi, ca cetățean, am făcut și fac tot ce ține de mine pentru binele țării. Și voi mai face. Însă eu nu intru în categoria celor care au idoli în partide, a celor care uită trecutul politic al României sau habar n-au legile țării și nici nu vor să le cunoască. Nici în categoria celor care cred în ce spun politicienii, pentru că au zis-o “băieții noștri buni”. Eu nu cred decât în agende deschise, în fapte concrete, în politicieni care știu să îmi explice logic ce fac, pe lege, și că nu fac anumite lucruri doar de ochii noștri, știind clar că rezultatul va fi zero. La fel, în ceea ce mă privește, am de gând să stau cu ochii pe toți politicienii, inclusiv pe cei din actuala opoziție. Pentru că nu am făcut asta vreo 30 de ani mulți dintre noi, am ajuns în groapa de acum.

Pe de altă parte, eu nu vreau să plec din această țară. Nu vreau să plece nici copilul meu din această țară. În aceste condiții, consider că am obligația față de mine, dar mai ales față de copilul meu, să am grijă de votul pe care îl dau. La fel, am grijă să îi spun copilului meu ce sunt principiile și că astea nu se negociază. Așa cred eu că ne putem face bine, pe termen lung. Victoriile de moment sunt ok, doar că pe mine mă interesează să câștigăm războaiele, nu să o luăm de la capăt, pe străzi, în câteva luni", a scris Ramona Ursu pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.