SURSE Liberalii îl vor susține pe Eckstein Kovacs pentru funcția de Avocat al Poporului. Decizia a fost luată în BEX


SURSE Liberalii îl vor susține pe Eckstein Kovacs pentru funcția de Avocat al Poporului. Decizia a fost luată în BEX

Luni are loc ședința BEX al PNL. În cadrul acesteia, a fost tranșată și propunerea opoziției de Avocat al Poporului. Amintim că săptămâna trecută, PNL și USR au convenit ca propunerea de candidat la șefia Camerei Deputaților să aparțină liberalilor, iar cea de Avocat al Poporului să aparțină celor din Uniunea Salvați România. Așadar, Peter Eckstein-Kovacs este propunerea inițiată de USR.

Astfel, potrivit surselor Podul.ro, liderii PNL au votat în cadrul BEX pentru susținerea lui Peter Eckstein-Kovacs în vederea accederii în funcția de Avocat al Poporului. 

Totodată, amintim că liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă, că formațiunea sa îl va susține pe Peter Eckstein-Kovacs pentru obținerea funcției de Avocat al Poporului.

„Dan Barna mi-a zis acest lucru la telefon, când am discutat cu el şi mi-a zis că aceasta este propunerea lor şi ce cred eu despre această propunere. Am spus că o vom susţine. Asta este poziţia noastră. Eckstein a fost un ministru bun, a fost un candidat la primărie (n. red. – Cluj-Napoca) extraordinar, a fost un consilier bun pentru Băsescu, va fi şi un Ombudsman bun, va avea voturile noastre. Restul nu contează, criticile. Îl vom susţine, bineînţeles”, a declarat Kelemen.

Amintim că pe 23 iunie 2018, Péter Eckstein-Kovács a anunțat că demisionează din UDMR. Motivul demisiei acestuia a fost reprezentat de complicitatea UDMR în privința atacului PSD asupra justiției.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.