Iohannis dă cu PSDragnea de toți pereții: Guvernul Dăncilă trebuie să dispară! DEMISIA! RUȘINE pentru bătaia de joc din Diaspora


Iohannis dă cu PSDragnea de toți pereții: Guvernul Dăncilă trebuie să dispară! DEMISIA! RUȘINE pentru bătaia de joc din Diaspora

Președintele Klaus Iohannis solicită demisia urgentă a Guvernului Dăncilă – ”guvernarea PSD trebuie să dispară, e o guvernare eșuată” –, după dezastrul înregistrat de partidul celor trei trandafiri la urne, duminică, 26 mai, atât în cazul referendumului vizând Justiția, care a trecut cu brio, cât și în cazul eșecului lamentabil suferit la proba alegerilor europarlamentare.

 ”Votul arată cum văd românii această guvernare eșuată. Acest accident al democrației românești, care este guvernarea PSD, trebuie să dispară. În urma rezultatului, guvernul PSD trebuie să plece! Este un rezultat care nu poate fi interpretat în niciun alt fel”, a explicat șeful statului.

Podul.ro vă prezintă declarația integrală a președintelui Klaus Iohannis.

”Bună seara, români! Sunteți fantastici! Vă felicit! Ați participat azi în număr mare la alegeri. Participarea voastră este senzațională! Dragi români, vă mulțumesc! Ați dat astăzi un vot clar, ferm, un vot care nu poate fi ignorat de niciun politician în România. Vă mulțumesc.

Referendumul  a trecut cu brio. Ați votat clar și ferm pentru o politică corectă, pentru o Justiție dreaptă, independentă, pentru o bună guvernare pentru români și pentru România. Vă mulțumesc pentru această participare!

Trebuie spus că referendumul a primit sprijin din partea a două partide. Am avut sprijin din partea PNL, însă am avut un sprijin consistent și din partea Alianței USR-PLUS.

Din păcate, nu peste tot lucrurile au mers bine. Am văzut cu toții cozile interminabile la multe, multe secții de votare, mai ales în Diaspora. Le mulțumesc românilor care au avut răbdare să își exprime votul pentru o Românie europeană! Însă nu pot să nu observ că PSD a doua oară deja, în 2014 și în 2019, și-a bătut joc de români, mai ales de românii din Diaspora. Rușine PSD!

La alegerile europaralamentare, rezultatele reflectă voința electoratului. Felicit rezultatele foarte bune obținute de PNL și USR-PLUS.

PSD are un  rezultat pe măsura realizărilor din cei doi ani și jumătate de guvernare, Nimic au facut, nimic au primit! O scădere uriașă pe care a înregistrat-o PSD de la parlamentarele din 2016 până acum. Votul arată cum văd românii această guvernare eșuată. Acest accident al democrației românești, care este guvernarea PSD, trebuie să dispară. În urma rezultatului, guvernul PSD trebuie să plece! Este un rezultat care nu poate fi interpretat în niciun alt fel.

Vă mulțumesc, dragi români! Ați votat pentru o Românie europeană , pentru o Românie prosperă, dreaptă și sigură. Vă mulțumesc! Bună seara”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.