VIDEO Ecaterina Andronescu, încolțită de protestatari la Sibiu: "Cum a fost posibil ca un copil de 3 ani să moară în rahat?!"


VIDEO Ecaterina Andronescu, încolțită de protestatari la Sibiu: "Cum a fost posibil ca un copil de 3 ani să moară în rahat?!"

Gropara învățământului românesc, Ecaterina Andronescu, a fost luată în primire vineri de mai mulți protestatari care au luat-o la întrebări mai ales pe tema copilului care s-a înecat în urmă cu câteva luni într-o fosă septică la o școală din județul Iași. 

"Ce părere aveți că în România anului 2019 sunt copii care mor înecați în rahat?", a fost întrebată Abramburica de protestatari, vineri, la sediul PSD Sibiu.

Primul dialog dintre un protestatar și Ecaterina Andronescu:

„Protestatar: Cât de responsabilă vă simțiți dumneavoastră de starea învățământului românesc?

Ecaterina Andronescu: Eu vin după două zile de dialog cu miniștrii Educației din UE. Și în acest dialog am aflat că toți se confruntă cam cu aceleași lucruri cu care ne confruntăm și noi

Protestatar: Mai există copii care mor pentru că au căzut în rahat, în Uniunea Europeană?

Ecaterina Andronescu: Mă lăsați să vă răspund?

Protestatar: Eu nu cred că în Uniunea Europeană vreun copil, în ultimii 40 de ani, a murit înecat în rahat.

Ecaterina Andronescu: Dacă dumneavoastră vreți să dialogați lăsați-mă și pe mine să vă explic. În România, școlile, din punctul de vedere al patrimoniului nu sunt în responsabilitatea Ministerului Educației. Sunt în responsabilitatea autorităților locale. E foarte greu să înțeleg ce s-a întâmplat acolo de nu au făcut ce trebuiau să facă.

Protestatar: Eu v-am întrebat de starea învățământului românesc. Sunt oameni dedicați care se întreabă cum a fost posibil ca un copil de 3 ani să moară în rahat. Mie mi se pare abominabil.

Ecaterina Andronescu: Sunt de acord cu dumneavoastră.

Protestatar: Ar fi trebuit să vă dați demisia a doua zi!

Ecaterina Andronescu: Asta e părerea dumneavoastră!”, a fost dialogul dintre ministru și unul dintre bărbații care au protestat, vineri, în fața sediului PSD Sibiu.

Al doilea dialog dintre un protestatar și Ecaterina Andronescu:

„Protestatar: E părerea mai multor persoane (în privința unei demisii a ministrului Educației).

Ecaterina Andronescu: Sunt lucruri unde am responsabilitate și mi le asum. Sunt un om de școală. Nicio zi nu am lucrat în altă parte. Eu cred că ce am putut eu să fac, am făcut. (...) În bugetul de anul acesta și acum este Hotărârea de Guvern pe traseu (...) pentru repartizarea unei sume de 65 de milioane de lei destinate grupurilor sanitare din școlile care au grupurile în curte.

Protestatar: Dar de ce trebuie să se întâmple toate lucrurile astea când moare cineva? De ce întotdeauna... trebuie să moară cineva să se întâmple? Trebuie să se întâmple să fie alegeri să faceți școli, wc-uri, spitale, drumuri... Ce naiba? Dumneavoastră nu trăiți în țara asta? Unde trăiți? Aveți wc-ul în fundul curții? Dumneavoastră ați avut wc-ul în fundul curții? Ați trăit așa? Eu am trăit cu wc-ul în fundul curții. Nu mai putem. Noi nu mai putem. Ce puteți să ne spuneți?

Ecaterina Andronescu: Am făcut tot ce depindea de mine. Și anume...

Protestatar: Dar așa spuneți toți! (...) Ce depinde de mine. Nimic concret. (...) Dumneavoastră ce putere aveți? Ce puteți face?

Ecaterina Andronescu: Eu am puterea să încerc să orientez...

Protestatar: Că de vorbit putem vorbi toți.

Ecaterina Andronescu: Eu sunt din noiembrie.

Protestatar: Ați mai mai fost la minister. Ați distrus învățământul!

Ecaterina Andronescu: Asta e părerea dumneavoastră. Puteți să mă urâți, dar eu sunt profesor de o viață și toată viața mi-am făcut datoria".



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.