Ramona Ursu avertizează opinia publică: "Nu e nicio dispută între Dragnea și marioneta lui! Manipulări de doi lei!"


Ramona Ursu avertizează opinia publică: "Nu e nicio dispută între Dragnea și marioneta lui! Manipulări de doi lei!"

Jurnalista Ramona Ursu a publicat pe Facebook un text în care avertizează opinia publică că așa-zisul conflict între Dragnea și Dăncilă este de fapt o fumigenă prin care infractorul dublu condamnat din Teleorman mai încearcă să spele imaginea grupului infracțional PSD. 

De fapt, subliniază Ramona Ursu, Dragnea vrea să creeze din Viorica Vasilica un personaj mai digerabil pentru cei care ar vota PSD, dar sunt nemulțumiți de atacul asupra justiției. 

Totodată, jurnalista lansează un apel către români să se prezinte la vot pe 26 mai: "oricum, pentru noi, în final, important e să scăpăm, în următorii doi ani, cu totul de PSD. Faptul că un infractor ar fi înlocuit de o proastă e irelevant. #duminicalavot".

Redăm textul jurnalistei Ramona Ursu:

"Îmi face mare silă această așa-zisă independență a doamnei VV, susținută și de o parte a presei. Nu e nicio independență și nicio dispută între Dragnea și marioneta lui. E jocul acela clasic cu “băiatul bun și băiatul rău”, pe care-l joacă infractorul și sluga lui. Dragnea are nevoie de o “latură” digerabilă pentru partea aceea a electoratului cu care el nu va ajunge niciodată la un numitor comun, adică cu oamenii care susțin statul de drept, care nu vor să accepte că legile sunt făcute pentru infractori, care nu vor hoți în fruntea țării. Și mai are nevoie de aceeași “independentă” și pentru votanții PSD care nu sunt de acord cu nenorocirea justiției, care se îndepărtează de partid și fug spre Ponta.

Așa că el ne-a aruncat-o acum pe “independenta” Dăncilă, care ne vorbește așa frumos despre cum respectă ea statul de drept. Cum e ea deschisă la dialog cu poporul, cum invită ea oamenii la Guvern să discute despre salarii. Impresionant! Dragnea are nevoie de această “femeie civilizată, neconflictuală și extrem de comunicativă”, ca să arate că în partidul ăla e democrație, domnule, că, iată!, oamenii au păreri diferite, dar ei stau acolo totuși și muncesc împreună pentru binele poporului.

Apoi, nu Dragnea, ci Dăncilă mai dă ochii cu cei de la Bruxelles. Iar ea zice așa acolo: vai, dar Guvernul nostru e bun și cinstit, noi nu atacăm statul de drept, noi suntem criticați degeaba, poporul ăla sorosist e rău și manipulat. Dar, așa cum am văzut inclusiv recent, nici nu e nevoie de Guvern pentru ca Dragnea să schimbe legile justiției sau Codul penal. Ultima oară au făcut modificările pe Cod, în mai puțin de o săptămână, în Parlament, așa cum le-au făcut pe toate în ultimii doi ani.

Micile “conflicte” dintre Dragnea și Dăncilă sunt fix zero barat. În plan real, doamna VV nu a făcut niciodată nimic ca să i se împotrivească lui Dragnea, nimic notabil și care să-l vulnerabilizeze pe el sau partidul, nici măcar prin înlăturarea unor oameni din Guvern care, vezi-Doamne!, erau din tabăra lui Daddy. Manipulări de doi lei care probabil vor continua și cu schimbarea altor personaje, în cazul în care Dragnea nu va ajunge curând la pușcărie, iar joculețul ăsta de spălat imaginea PSD va mai continua.

Oricum, pentru noi, în final, important e să scăpăm, în următorii doi ani, cu totul de PSD. Faptul că un infractor ar fi înlocuit de o proastă e irelevant. #duminicalavot", a scris jurnalista Ramona Ursu pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.