Caramitru dezvăluie de ce mor românii din pricina lipsei medicamentelor: PSD girează CRIMA la o dimensiune inimaginabilă! TUNURILE organizate de Ministerul Sănătății și CNAS


Caramitru dezvăluie de ce mor românii din pricina lipsei medicamentelor: PSD girează CRIMA la o dimensiune inimaginabilă! TUNURILE organizate de Ministerul Sănătății și CNAS

USR-istul Andrei Caramitru – unul dintre cei mai cunoscuți experți în probleme de business din spațiul european – susține, prin intermediul unei postări pe Facebook, că PSD a perfectat o adevărată caracatiță mafiotă pentru a asigura furtul a sute de milioane de euro anual prin intermediul ingineriilor subterane cu medicamentele care lipsesc de pe rafturile farmaciilor românești.

Este vorba despre ”crimă la o dimensiune inimaginabilă, organizată la milimetru de Ministerul Sănătății și CNAS”, explică USR-istul, care prezintă, punctual, etapele acestor tunuri.

Podul.ro vă prezintă acuzațiile lui Andrei Caramitru.

”Știm cu toții că nu se găsesc medicamente pentru bolile grave. Și că oamenii mor cu miile în fiecare an. PSD a organizat lucrurile foarte bine ca să se fure sute de milioane de EUR pe an. Crimă la o dimensiune inimaginabilă, organizată la milimetru de Ministerul Sănătății și CNAS. Cum ?

Vă explic mai jos:

* Medicamentele generice (cele ieftine, de unde nu pot fura) sunt scoase de pe piață prin taxa “clawback” (34% din prețul din fabrică – cea mai taxată activitate din România.

* Medicamentele cu brand (cele scumpe) au cel mai mic preț din UE (cf. deciziei politice de la noi – de 3 x mai puțin decât în Irlanda). Producătorii – evident – alocă niște cote cât mai mici pentru România (insuficient față de numărul de bolnavi).

* Puținele medicamente care intră pe piață sunt scoase de mafie prin 2 mecanisme simple. (1) Sunt trimise la farmacii din sate de unde, cu complicitatea lor și a unor medici care dau rețete false, sunt scoase de pe raft imediat cum ajung. (2) În spitale sunt trimiși pacienți fictivi cu rețete false și prioritizati la decontare/alocare – medicamentele sunt imediat luate de mafie. Stocurile sunt trimise în niște depozite în Insula Brăilei, unde sunt re-împachetate și exportate ilegal în Irlanda și în alte țări unde prețul este foarte mare. Totul este gestionat prin sistemul informatic al CNAS.

Mafia câștigă sute de milioane, poate miliarde de EUR pe an. Medicamentele sunt luate <decontat> (adică plătite de voi, din taxele voastre) și vândute la prețuri enorme în străinătate. Aproape nimic nu rămâne pentru pacienții din România, care mor cu miile. Fac mai mult rău decât mafia cocainei din America de Sud.  

Votați vă rog pe 26 Mai. Singurul ministru al sănătății care s-a luptat cu situația asta a fost Vlad Voiculescu de la USR/PLUS. Nu toți suntem la fel! Nu mai tolerați crima. Corupția ne omoară!!!!!!”, scrie Andrei Caramitru.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.