VIDEO Ilie Bolojan explică miza alegerilor europarlamentare: "E un vot cu triplă semnificație!"


VIDEO Ilie Bolojan explică miza alegerilor europarlamentare: "E un vot cu triplă semnificație!"

Partidul Național Liberal a ajuns la Oradea pentru a prezenta candidații PNL pentru alegerile europarlamentare. Primarul orașului Oradea, Ilie Bolojan, a  declarat pe scena de la Sala Antonio Alexe că alegerile europarlamentare au trei mize: europeană, națională și locală, mize care depind de voturile românilor.

Aceste alegeri au trei mize: una este cea europeană, care ține strict de alegerile europarlamentare și celelalte două sunt două mize interne. Una la nivel național și cealaltă la nivel local. Au un efect și asupra acestor alegeri pentru că vin pentru prima dată din șase în șase luni patru alegeri consecutiv. Cine va obține un scor bun la europarlamentare, se va poziționa bine la prezidențiale, cine va câștiga prezidențialele are un avantaj la localele mari, cine va câștiga localele mari, va câștiga parlamentarele. Deci nu este un simplu vot pentru europarlamentare, ci este un vot cu triplă semnificație”, a spus Ilie Bolojan.

„Miza pentru europarlamentare, chiar dacă aparent, aceste alegeri nu ne influențează, gândiți-vă că de rezultatul lor, nu doar din România, ci din toată Europa, va depinde cine sunt persoanele care vor conduce Uniunea Europeană în anii următori. Știți că întodeauna omul sfințește locul, indiferent de țară, de partide, este important, deci, să fie niște oameni care vor face un nou început pentru Uniunea Europeană, pentru că ea are nevoie de dezvoltare în continuare și să își rezolve problemele. Dar, tot la fel de important, este cine ne va reprezenta pe noi, ca țară, în Parlamentul European și, mai ales, cum vom fi reprezentați. Avem de ales între două variante: Partidul Național Liberal, membru al celei mai mari familii europene, Partidul Popular European(...) Cealaltă variantă este de a alege partide care nu sunt respectate nici în familiile lor politice. Gândiți-vă, în termeni foarte populari, că și cei care conduc PSD sau ALDE ar fi dorit, poate, să-și facă o poză cu unul dintre liderii europeni din familiile lor politice când a fost summit-ul de la Sibiu. Dar, n-au reușit. Sigur, o să-mi spuneți: dar nu reprezintă totul. Dar cei care nu sunt în stare să facă nici pentru ei nimica, cum o să fie în stare să facă pentru alții ceva? Cum o să fie în stare să facă ceea ce trebuie pentru România?, a mai spus primarul orașului Oradea. 

„Asta înseamnă că trebuie negociat, dar nimeni nu va negocia cu respect pentru spațiul Schengen, pentru alte proiecte, decât cu oameni credibili, oameni care trebuie respectați. Dacă-i înjuri de dimineață până seară pe cei cu care ești partener, nu au cum să funcționeze înțelegerile”, a mai spus Ilie Bolojan.

„De doi ani și jumătate avem trei guverne, care au avut peste 60 de miniștri, care fac foarte multe lucruri, dar nu reușesc să facă ceea ce trebuie să facă pentru țara noastră. La fel cum corpul uman are nevoie de artere ca să funcționeze, și o țară are nevoie de autostrăzi ca să se dezvolte. Ori, o țară fără autostrăzi, orice s-ar spune, nu are cum să se dezvolte (...) Un guvern care, din păcate, în afară de a trăi pe credit în toți acești ani și care nu are mari lucrări, nu poate să ducă România înainte”, a mai spus Ilie Bolojan.

Vedeți video de la 14:30:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.