EXCLUSIV Verdictul politologului: Mitingurile lui Dragnea au eșuat! Le-a ratat pe toate! PSD e în declin!


EXCLUSIV Verdictul politologului: Mitingurile lui Dragnea au eșuat! Le-a ratat pe toate! PSD e în declin!

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a dat semne de disperare în ultima perioadă. Simțind venirea alegerilor europarlamentare, condamnatul penal din Teleorman a organizat două mitinguri în Moldova, reigune pe care PSD credea că o mai controlează, dar a avut parte numai de surprize. Mitingurile au avut loc în Iași, respectiv Galați. În ambele orașe, mii ce cetățeni l-au primit cu ostilitate pe Liviu Dragnea.

În acest context, redacția Podul.ro a luat legătura cu analistul politic Stelian Tănase pentru a-l chestiona care a fost efectul mitingurilor. Astfel, politologul a transmis că cele două mitinguri au reprezentat niște eșecuri pentru PSD și Dragnea, populația fiind din ce în ce mai nemulțumită de proasta guvernare din ultimii doi ani și jumătate. 

"Scopul a fost să mobilizeze electoratul propriu, dar și activul de partid, adică să-l bage în tranșee, dar nu i-a prea reușit pentru că avem de-a face cu o schimbare de spirit a populației. Ne aflăm la sfârșitul unei guvernări proaste, cu multe promisiuni neonorate. Astfel, Dragnea a dat chix cu mitingul, apoi s-a încăpățânat și s-a gândit că dacă a ratat într-o parte, poate reușește în alta, dar le-a ratat pe toate. Peste tot imaginea lui și a PSD s-a prăbușit", a spus scriitorul.

Totodată, întrebat cum arată dinamica electorală înainte de europarlamentare, Stelian Tănase a menționat că PNL, cel mai probabil, va avea finalmente cu 1-2 procente peste PSD, dar e greu de spus în cazul celorlalți actori politici precum USR-PLUS, ALDE sau Pro România, totul "jucându-se pe partidele mici".

"PSD este în declin, mai ales în ultimele două luni. PNL crește întrucât în ultimele două luni campania și precampania s-au dovedit de folos pentru opoziție. Cred că totul se joacă pe partidele mici, câte procente vor lua acestea și ce alianțe se vor putea face. Asta va conta foarte mult și anul acesta și anul viitor. Dar primul test este acesta, al alegerilor europarlamentare în care vom vedea câți europarlamentari va trimite fiecare partid. După părerea mea, PNL și PSD sunt cam la egalitate. PNL va lua probabil 1-2 procente în plus față de PSD în cazul în care campania merge în același ritm până pe 26 mai. Apoi va conta foarte mult cât va lua Alianța USR-PLUS, cât va lua ALDE, cât va lua Pro România. Partidele acestea vor da rezultatul final cu care se va intra în campania pentru prezidențiale", a conchis Stelian Tănase, în exclusivitate pentru Podul.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.