CONFIRMARE OFICIALĂ Radu Mazăre a fost arestat pentru șase zile în Madagascar


CONFIRMARE OFICIALĂ Radu Mazăre a fost arestat pentru șase zile în Madagascar

UPDATE

Poliția Română anunță că Radu Mazăre a fost arestat pentru 6 zile în Madagascar, autoritățile din România fiind anunțate de depistarea fostului edil prin Centrul de cooperare internațională, informează stiripesurse.ro.

Autoritățile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliției Române, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, faptul că un cetățean român, urmărit internațional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile.

Poliția Română a fost în permanentă legătură cu autoritățile din Madagascar, colaborând cu acestea în vederea depistării și arestării persoanei urmărite internațional.

Persoana arestată de autoritățile din Madagascar a fost condamnată de Curtea de Apel București, în anul 2017, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă continuată și constituire de grup infracțional organizat.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Radu Mazăre a fost prins de autorități miercuri în Madagascar, a transmis g4media.ro. Fostul edil al Constanței a fost condamnat definitiv în februarie în dosarul retrocedărilor fictive de terenuri de pe faleza din Constanța la 9 ani de închisoare. Informația a fost furnizată și de realizatorul Antena 3 Radu Tudor, dar și de postul de televiziune Digi24.

Mai mult, în urmă cu câteva zile, ÎCCJ a decis condamnarea lui Radu Mazăre la 9 ani și 10 luni de închisoare în dosarul Polaris, hotărârea nefiind definitivă. Prejudiciul semnalat de DNA în dosarul Polaris adus de Radu Mazăre Primăriei Constanței este în valoare de 200.213.248 lei

"În baza art.10 din Legea nr.187/2012 rap. la art.38 alin.1, art.39 alin.1 lit.b C.pen., aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 5 ani şi 6 luni închisoare la care adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite prin prezenta hotărâre, respectiv 4 ani şi 4 luni închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute 9 ani şi 10 luni închisoare", se arată în decizia ICCJ.

Vor urma discuțiile dintre autoritățile române și cele din Madagascar privind o eventuală extrădare.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.