Profesorul universitar Cristian Păun izbucnește în urma unei postări făcute de fosta jurnalistă a Antenei 3, Carmen Avram, în prezent a doua candidată din partea PSD la alegerile europarlamentare, care felicită PSD pentru „cea mai scăzută rată de șomaj din ultimii 30 de ani”. Cristian Păun critică atitudinea PSD-istei care laudă rata de șomaj scăzută în România (3,2%), invocând faptul că atunci „când ești plătit gras poți să întorci logica cu susul în jos”.
Cristian Păun precizează patru argumente care vin împotriva a ceea ce a spus Carmen Avram.
„Singurele mele apariții la A3 au fost în emisiunile sale! Două apariții! Una pe aur ca mijloc de schimb și una pe criptomonede. Bune emisiuni. Acum câțiva ani. Sunt ceva ani!
Banul e ochiul dracului! Când ești plătit gras poți să întorci logica cu susul în jos. Rau de tot. Tot banul, mama lui de facilitator! E mereu miezul problemelor noastre.
Cateva argumente ca femeia asta imbatraneste urat si e in balarii rau:
- Somajul din Romania trebuie cautat mai ales la milioanele de romani plecati afara;
- Somerii apar doar pe perioada in care iau ajutor de somaj. Cand nu mai iau, nu mai apar in statistici, asta nu inseamna ca ei lucreaza ceva;
- Perioada de somaj in Romania e mai mica fata de multe tari UE (Spania, de exemplu);
- Ocuparea si calitatea ocuparii sunt mai relevante pe o tara ca Romania. PSD a adaugat inca 400.000 de angajati in sectorul public, cifra ajungand la 1.200.000 (in precedenta criza am avut 800.000 si am avut probleme mari). Degeaba nu ai somaj daca tu ii angajezi sa taie frunze la caini in sectorul bugetar. E anticiclic. E o mare problema structurala.
O fi tanti asta specialista sau profesionista dar...
Asa e! Romania merita mai mult respect! Asa ca: #hailavot”, a scris Cristian Păun pe Facebook.
Redăm și postarea fostei jurnalistei de la care a pornit revolta profesorului universitar.
„România înregistrează performanța istorică de a avea cel mai mic șomaj (3,2%) din ultimii 30 de ani. Ar trebui să fie un exemplu pentru Uniunea Europeană unde media șomajului este de 6,5%, dar nimeni nu vorbește despre asta.
Mă bucur să văd că dincolo de toată intoxicarea și dezinformarea din spațiul public, în România se întâmplă atâtea lucruri bune și că românii au o viață din ce în ce mai bună.
Sursa: ANOFM - Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă”, a scris Carmen Avram pe Facebook.