Ce LEGI trebuie adoptate pentru ca majoritatea liderilor din conducerea PSD să ajungă la PUȘCĂRIE după 2021. SFATURILE lui Sebastian Lăzăroiu


Ce LEGI trebuie adoptate pentru ca majoritatea liderilor din conducerea PSD să ajungă la PUȘCĂRIE după 2021. SFATURILE lui Sebastian Lăzăroiu

Scriitorul și sociologul Sebastian Lăzăroiu explică, prin intermediul unei postări pe Facebook, adevărata amploare a ticăloșiei PSD în ceea ce privește intenția de mărire a pragului de validare a referendumului pentru Justiție, avertizând că păpușarea cvorumului aferent, în funcție de interesele și capriciile de partid, reprezintă o practică predilectă a interlopilor pesediști.

Totodată, Lăzăroiu susține că USR și PNL pot cauza un veritabil dezastru pentru PSD, dacă vor adopta două legi absolut necesare, în 2021: ”Doar două legi trebuie să adopte USR+-PNL în 2021 ca să se asigure că PSD nu mai prinde guvernarea până în 2030. Legea votului electronic, care să dea posibilitatea reală să voteze românilor din diaspora, și reintroducerea votului în două tururi la primari. Cu astea două, PSD devine irelevant pe scena politică, iar cele mai multe figuri din conducerea actuală probabil vor fi după gratii sau urmărite de Interpol după 2021. Urmașii lor se vor strădui să semene a politicieni adevărați sau vor lustrui băncile opoziției ani buni înainte”.

Podul.ro vă prezintă concluziile lui Sebastian Lăzăroiu.

”PSD se pregătește să schimbe iar regulile în timpul jocului, după sfântul obicei al interlopului politic. De data asta vor să mărească pragul de validare a referendumului pentru justiție, normal, justiția îi încurcă de când lumea. Asta nu le-a trecut prin cap la referendumul pentru familie, nu, atunci au dat generos 2 zile de vot și-ar fi dat și trei dacă ar fi bănuit că nu se validează.

Operațiunea nu e complicată, e doar vizibil ticăloasă, pentru că are o istorie. În 2012, pesediștii aveau nevoie să se valideze referendumul de demitere a președintelui, așa că, după ce toată lumea a votat și n-a ieșit cvorumul, au început sa se scobească prin buzunare. Inițial au vrut să scoată vreo 3-4 milioane de români din corpul electoral ca să micșoreze numitorul fracției, dar vreo câțiva milițieni erau pe punctul să facă niște pușcărie, așa că au renunțat să răspundă la comanda politică. Repet, operațiunea de recalculare se desfășura după ce votul s-a încheiat și nu ieșeau socotelile. În fine, până la urmă au calculat ei că sunt vreo 600.000 de români cu domiciliul în străinătate, firesc, restul e doar cu rezidență.

Așadar, eram în 2012 și PSD avea nevoie să se valideze un referendum pentru punerea sub control a justiției (pentru că despre asta era vorba), așa că, după închiderea urnelor, s-au chinuit să scoată între 600.000 și 4 milioane de alegători din calcule. Suntem în 2019, PSD are nevoie să invalideze un alt referendum (tot despre justiție) și, ce să vezi, acum vor să bage inapoi în calcule 600.000 de suflete ca să crească numitorul fracției :)

Bun, le trecuse prin cap să se joace cu regulile și pentru alegerile parlamentare de anul viitor, sa facă uninominal într-un tur cu colegii <salamandrizate>, numai că, așa cum arată sondajele de azi și proiecțiile pentru anul viitor, nu-i mai ajută niciun algoritm să câștige în 2020.

Opoziția nu trebuie să urmeze exemplul lor atunci când va forma noua majoritate. Regulile nu se schimbă cu mai puțin de un an înainte de alegeri, necum după alegeri (ca în 2012) sau în timpul campaniei electorale (ca în 2019). Pe de altă parte, da, patru ani în opoziție și pe urmă iar la putere cu o garnitură nouă de infractori e nemeritat pentru PSD. Ei au nevoie de o opoziție lungă și civilizatoare, eventual una care să dea posibilitatea apariției unui autentic partid de stânga. Nu, nu sugerez desființarea prin hotărâre judecătorească a partidului.

Doar două legi trebuie să adopte USR+-PNL în 2021 ca să se asigure că PSD nu mai prinde guvernarea până în 2030. Legea votului electronic, care să dea posibilitatea reală să voteze românilor din diaspora, și reintroducerea votului în două tururi la primari. Cu astea două, PSD devine irelevant pe scena politică, iar cele mai multe figuri din conducerea actuală probabil vor fi după gratii sau urmărite de Interpol după 2021. Urmașii lor se vor strădui să semene a politicieni adevărați sau vor lustrui băncile opoziției ani buni înainte”, scrie Sebastian Lăzăroiu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.