Surse Digi24.ro: Laura Codruța Kovesi și Cristina Tarcea, în cărți pentru un post de judecător la CCR


Surse Digi24.ro: Laura Codruța Kovesi și Cristina Tarcea, în cărți pentru un post de judecător la CCR

PSD poate pierde din influența asupra CCR, dar din luna iunie după următorul termen legat de sesizarea lui Florin Iordache care ar putea să îl scape pe Dragnea de condamnare. CCR a transmis marți președintelui Klaus Iohannis, președintelui Camerei Deputaților și președintelui Senatului o notificare în care se atrage atenția asupra necesității înlocuirii a trei judecători din componența Curții Constituționale întrucât le expriă mandatele în luna iunie. 

Printre judecătorii care trebuie să plece se află și controversatul Pete Lăzăroiu care a fost mandatat să redacteze raportul cu recomandări în cazul sesizării lui Florin Iordache, dar a anunțat că are o problemă medicală, iar decizia CCR privind infractorul Dragnea trebuie să mai aștepte până în data de 20 mai. 

În locul lui Petre Lăzăroiu, numit de Traian Băsescu, Klaus Iohannis va trebui să desemneze un alt judecător la CCR. În cărți s-ar afla actualul președinte al ÎCCJ, Cristina Tarcea, dar potrivit surselor Digi24.ro ar exista și posibilitatea ca Președintele României să îi ofere mandatul de 9 ani la CCR Laurei Codruța Kovesi. Eventualitatea numirii de către Klaus Iohannis a Laurei Codruța Kovesi în locul lui Petre Lăzăroiu la CCR a apărut în urma blocajului negocierilor dintre Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene referitor la obținerea de către fostul procuror-șef al DNA a funcției de procuror-șef al Parchetului European.

CITIȚI AICI CUM POATE PIERDE PSD MAJORITATEA LA CCR

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.