Un jurnalist sare în apărarea PNL: "Absența deputaților a însemnat un vot dat împotriva modificărilor codurilor penale!"


Un jurnalist sare în apărarea PNL: "Absența deputaților a însemnat un vot dat împotriva modificărilor codurilor penale!"

Miercuri a avut loc votul în plenul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional, privind modificările codurilor penale în forma dorită de PSD. Astfel, PSD-ALDE și UDMR au orchestrat un nou linșaj al justiției, modificările Codului Penal fiind adoptate cu 180 de voturi, iar cele asupra Codului de Procedură Penală cu 181 de voturi. 

CITIȚI ȘI: România, raiul infractorilor sub PSDragnea. Modificările codurilor penale au fost adoptate

O parte din opinia publică a criticat PNL pentru că a avut o serie de deputați care au lipsit din plenul Camerei Deputaților la vot. Privind acest subiect, jurnalistul Emilian Isăilă atrage atenția că în cazul de față o absență a unui deputat a însemnat de fapt la modul practic un vot împotriva modificării codurilor penale.

Redăm analiza lui Emilian Isăilă:

"Simple precizări.

Am văzut multă lume supărată că 23 de deputați de la PNL au lipsit.

Astăzi, la acest vot din Camera Deputaților, absența a însemnat, dpdv politic, un vot dat împotriva modificărilor.

Nu era importantă prezența pentru reprezentanții Opoziției, era mai important să nu se realizeze cvorumul de ședință, cel puțin 165 deputați prezenți.

La Pro România s-a decis absența în bloc.

La PNL, decizia a fost să nu voteze nimeni ”pentru”. Ceea ce, recunosc, e un mare succes.

La USR, toți prezenți, toți au votat împotrivă. Respect, USR!

Dacă sunteți în căutare de responsabili, uitați-vă spre UDMR, PSD și ALDE", a scris jurnalistul pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.