PNL vrea să lase PSD fără brandul "România merită mai mult". A contestat marca la OSIM


PNL vrea să lase PSD fără brandul "România merită mai mult". A contestat marca la OSIM

Partidul Naţional Liberal (PNL) a contestat la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) cererea PSD de înregistrare a mărcii și a sloganului de campanie electorală pentru europarlamentare, „România merită mai mult”, conform declarației președintelui Comisiei Juridice a PNL București, avocatul Cristian Băcanu, pentru G4Media.

”Am depus observații la OSIM, solicitând respingerea cererii PSD de înregistrare a mărcii. Faptul că România merită mai mult este o afirmație cu care orice cetățean este de acord. Marca nu are caracter distinctiv și, mai mult decât atât, se folosește și drapelul României precum și stema Uniunii Europene. Din punctul de vedere al Partidului Național Liberal, România merită mai mult decât PSD – un partid ce nu are nicio legătură cu patriotismul și care de mai bine de 2 ani și jumătate nu face decât să viseze la politici penale care să îi salveze pe infractori de închisoare”, a declarat Cristian Băcanu.

În acest context, PSD a deschis două procese împotriva liberalilor pentru că aceștia au înregistrat pe numele PNL domeniul de internet romaniameritamaimult.ro. Odată accesat, domeniul afișează mesajul ”Error 20-20, PSD not working”, după care se redirecționează către pagina de Facebook a PNL.

PNL a găsit o metodă inedită de a trolla PSD în campania pentru alegerile europarlamentare, înregistrând domeniul cu sloganul PSD romaniameritamaimult.ro, în data de 28 martie 2018 până în data de 27 martie 2020.

Conform informațiilor afișate pe site-ul Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică(ICI), care gestionează domeniile de internet „.ro”, arată că în acest caz au fost deschise luni, 8 aprilie 2019, două procese la Tribunalul București – dosarul 10260/3/2019 (având ca obiect: ‘drept de autor şi drepturi conexe obligaţia de a face’) și dosarul 10262/3/2019 (având ca obiect ‘ordonanţă preşedinţială drepturi de autor’).

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.