Carmen Dumitrescu: "M-am convins că nu se mai poate face nimic pentru el. Dragnea e pe lângă realitate. Acolo se simte el bine, acolo e înrădăcinat, în realitatea din mintea lui!"


Carmen Dumitrescu: "M-am convins că nu se mai poate face nimic pentru el. Dragnea e pe lângă realitate. Acolo se simte el bine, acolo e înrădăcinat, în realitatea din mintea lui!"

Jurnalista de la Liber în Teleorman, Carmen Dumitrescu, îi face o radiografie psihologică infractorului Liviu Dragnea despre care atrage atenția că este irecuperabil, fiind totalmente paralel cu realitatea. Concluzia scriitoarei vine după afirmația lui Dragnea de pe 15 aprilie ÎCCJ în care a spus că este TOTAL nevinovat, nimeni cu toate țiglele pe casă neputându-se apăra într-un asemenea mod. Mai mult, analiza jurnalistei se fundamentează și în baza ieșirii publice a lui Liviu Dragnea care a dat de înțeles că protestatarii de sâmbătă care au scandat împotriva lui sunt de fapt trimiși de președintele Klaus Iohannis. 

CITIȚI ȘI: Infractorul paralel atacă protestatarii ieșeni de la adăpost. Liviu Dragnea a avut parte de marșul funebru politic chiar în Moldova

Totodată, Carmen Dumitescu reliefează magnitudinea spirituală a celor spuse de infractor, chiar în apropierea Paștelui: "când oamenii ar trebui să își amintească de cruzimea de care sunt în stare și să fie umili în fața nevinovatului pe care l-au ucis, aș îndrăzni totuși să spun că "Sunt total nevinovat" e în topul tuturor blasfemiilor pe care le-am auzit vreodată...".

Redăm analiza lui Carmen Dumitescu:

"Am observat că mulți oameni îl sfătuiesc pe Dragnea pe pagina lui să ia un tratament. Părerea mea e că nu există tratament pentru el, oricât de buni am fi noi, românii, care nu ne dorim moartea păcătosului, ci îndreptarea lui. Eu am înțeles că omul e foarte bolnav de vreo câțiva ani și o vreme am crezut și eu că pastilele potrivite și niște voință l-ar putea readuce în contact sănătos cu realitatea. Dar m-am convins că nu se mai poate face nimic pentru el la această ultimă înfățișare la Înalta Curte, când a spus: "Sunt total nevinovat!". Atunci am priceput eu că nu are rost. Dragnea e pe lângă realitate. Acolo se simte el bine, acolo e înrădăcinat, în realitatea din mintea lui. Acum, după fuga de la Iași, postarea lui prin care explică atitudinea moldovenilor prin aceea că "Iohannis și ai lui sunt tot mai nervoși, văzând că românilor le merge bine" nu face altceva decât să confirme că omul e foarte bolnav și mintea lui e deja în metastază. În plus, asta arată că în capul lui, oamenii trebuie să fie, obligatoriu, ai cuiva.

Pentru Dragnea, e imposibil ca oamenii să facă orice independent de influența altora. În mintea lui, oamenii TREBUIE SĂ FIE SLUGI SAU STĂPÂNI. Nu există altă cale. Dacă nici partea asta a bolii lui nu îngrijorează pe cei care încă îl susțin, înseamnă că și ei ar trebui să treacă urgent pe tratament. Eu înțeleg că Tătucul e important pentru mulți români, dar dacă Tătucul lor e Dragnea, am o singură și retorică întrebare: având în vedere că toți tiranii sunt psihopaţi, că ăsta s-a îmbolnăvit înainte să ia puterea și că puterea e un drog foarte periculos, voi vă simțiți în stare să fiți slugile sau, whatever, copiii lui peste doi ani? Think about it! Just think!", a publicat jurnalista. 

"Dintre toate lucrurile pe care le pot spune despre mine, "Sunt total nevinovată" e ultimul. De fapt, e singurul de nerostit și de negândit. Și n-am furat de la gura copiilor, n-am sărăcit un județ ca să-mi hrănesc slugile, n-am vândut oameni, n-am cumpărat oameni, n-am gazat pe nimeni.

Cu toate astea, în afară de Iisus Hristos și unii psihopaţi (că nici ăia nu se cred toți fără pată) nimeni nu se poate declara "total nevinovat". În fiecare zi greșim. Cu voie sau fără voie. Cu motiv sau gratuit. La finalul zilei, oamenii normali se uită spre Cer sau spre ei înșiși și spun: "Iartă-mă!"

Și niciodată, dar NICIODATĂ, un om în toate mințile nu ar spune nici măcar în fața oglinzii, darămite în fața unei instanțe și a unui auditoriu: "Sunt total nevinovat!"

Și, pentru că tot suntem în apropierea unei uriașe sărbători creștine, când oamenii ar trebui să își amintească de cruzimea de care sunt în stare și să fie umili în fața nevinovatului pe care l-au ucis, aș îndrăzni totuși să spun că "Sunt total nevinovat" e în topul tuturor blasfemiilor pe care le-am auzit vreodată...", a mai scris Carmen Dumitrescu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.