Candidatura pierzaniei? Tăriceanu: Sunt pregătit să îmi asum intrarea în cursa prezidențialelor


Candidatura pierzaniei? Tăriceanu: Sunt pregătit să îmi asum intrarea în cursa prezidențialelor

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, continuă să viseze că va ajunge la Palatul Cotroceni. Concret, a anunțat că este gata să își asume candidatura la prezidențiale din partea coaliției PSD-ALDE. 

Vestea proastă pentru șeful Senatului este dată de datele ultimul sondaj IMAS. Concret, așa cum puteți vedea mai jos, Klaus Iohannis ar avea 44,3% la alegerile prezidențiale, Călin Popescu Tăriceanu 16,1%, Victor Ponta 12,4%, Dacian Cioloș 11,7%, Liviu Dragnea 8,0%, Ludovic Orban 2,5%, Dan Barna 1,7%, Eugen Tomac 2,2%, iar Kelemen Hunor 1,1%

"Candidatura la Preşedinţie se va anunţa oficial, dar nu vorbesc neapărat în nume propriu. Am discutat acest subiect în cadrul coaliţiei, eu sunt pregătit să îmi asum această candidatură, în condiţiile în care vom vedea care este cel mai bine plasat candidat în cursa pentru fotoliul de la Cotroceni. Vom face acest lucru, cel mai probabil, după alegerile pentru Parlamentul European", a spus Tăriceanu, la DC News.

Metodologie

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM pe un eşantion de 1010 persoane cu vârste de 18 ani şi peste, în perioada 18martie – 3 aprilie 2019. Interviurile au fost realizate prin telefon,utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Marja de eroare este de +/- 3,1%. Eşantionul este probabilist, multistratificat, cu extragere aleatoare a persoanei.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.