Baron local, cu mașină de lux de la mămica lui. Ramona Ursu: "Într-o țară zdravănă la cap, instituțiile statului ar fi la ușa mamei lui Marian Oprișan"


Baron local, cu mașină de lux de la mămica lui. Ramona Ursu: "Într-o țară zdravănă la cap, instituțiile statului ar fi la ușa mamei lui Marian Oprișan"

Jurnalista Ramona Ursu a publicat pe Facebook un text în care îl desființează pe președintele Consiliului Județean Vrancea Marian Oprișan, și pe mama acestuia, Lucia Gherarde, după ce a apărut în presă o fotografie cu bolidul baronului vrâncean, președinte al PSD Vrancea. De asemenea, Ramona Ursu cere explicații Fiscului în acest caz.

Jurnalista își prezintă nedumerirea în cazul Luciei Gherarde, care a cumpărat o mașină de lux în valoare de 118.000 de euro dintr-o pensie primită în urma muncii de o viață la Fabrica de Confecții din Focșani, ca paznic.

Ramona Ursu o numește pe mama lui Marian Oprișan „fabrică de bani” și amintește de achizițiile făcute de pensionară: o donație către fiul său în 2013 de 44.900 de lei, apartament de lux în Băneasa, terenuri în zone foarte bine cotate în Vrancea, cât și o casă imensă în care stă și fiul.

Într-o țară zdravănă la cap, polițiștii, procurorii, angajații de la Fisc ar fi la ușa mămicii lui Marian Oprișan, la doamna Lucia Gherarde, și ar întreba-o de unde a avut 118.000 de euro pentru a cumpăra o mașină de lux? Și apoi poate, cine știe, s-ar duce și la ușa “președintelui Vrancei”, cum îi place lui Oprișan să se alinte. Cum are o pensionară, care a fost toată viața muncitoare la Fabrica de Confecții din Focșani, înțeleg că era un fel de paznic la fabrica asta (unde Oprișan a fost manechin), 118.000 de euro ca să-și cumpere o mașină?

Cum e posibil așa ceva, că nu vorbim despre vreo mega-femeie de afaceri? Nu mai bine ne-ar explica și nouă angajații de la Fisc - ăia care au grija nenorociților care nu-și plătesc la timp dările, blocându-le conturile pe loc - cum poate o pensionară să fie fabrică de bani? Că am vrea să știm și noi, măcar să nu murim proști. Asta cu “după o viață de muncă”, cum ne explică baronașul, e o bătaie de joc față de toți pensionarii cinstiți din România, față de toți părinții noștri, față de noi toți.

Prin 2013, tot mămica i-a făcut o donație lui Oprișan de 44.900 de lei. Tot mămica asta pensionară și singură are un aparatament în Băneasa (București), într-un bloc de lux, “blocul baronilor”, unde aveau cuibușor și Radu Mazăre, și Nicușor Constantinescu. Tot mămica lui Oprișan mai are terenuri prin zone foare bine cotate în Vrancea, dar și o ditamai căsoaia, în care stă și feciorașul.

Repet, într-o țară zdravănă la cap, așa ceva n-ar fi doar un subiect de presă. N-ar fi doar un subiect care să ne irite pe Facebook. Ar fi, în primul rând, un subiect de interes pentru instituțiile statului. Dar statul nostru este unul mafiot și nu e interesat de așa ceva”, a scris Ramona Ursu pe Facebook.

Foto cu mașina de lux a baronului Marian Oprișan, primită de la mămica sa:

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.