Toader, greu de convins. Ministrul Justiției a respins toți candidații aflați în cursa pentru șefia Parchetului General


Toader, greu de convins. Ministrul Justiției a respins toți candidații aflați în cursa pentru șefia Parchetului General

Miercuri au avut loc audierile candidaților pentru funcția de procuror-șef al Parchetului General. Reiterăm numele intrate în cursa pentru funcția de procuror general: Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu.

De subliniat că procedura de numire a unui candidat nu a ajuns la niciun deznodămând miercuri. Concret, Tudorel Toader nu a fost mulțumit de prestația niciunui candidat aflat astăzi la interviu, iar astfel i-a respins pe toți cei patru intrați în cursă, informează g4media.ro

Totodată, de menționat că mandatul lui Augustin Lazăr expiră pe 29 aprilie, iar în cazul în care noua procedură de numire a unui candidat nu se va termina până atunci, cel mai probabil la șefia Parchetului General se va afla un interimar. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.