Moise Guran: "Iohannis poate să ceară DIZOLVAREA PSD la Parchetul General în situația în care Dragnea chiar dă acele OUG!"


Moise Guran: "Iohannis poate să ceară DIZOLVAREA PSD la Parchetul General în situația în care Dragnea chiar dă acele OUG!"

Jurnalistul Moise Guran a precizat la Realitatea TV că PSD poate fi dizolvat în cazul în care președintele partidului, Liviu Dragnea decide să continue cu ordonanțele de urgență.

Concret, jurnalistul a atras atenția că președintele Klaus Iohannis poate sesiza Parchetul General și să ceară dizolvarea PSD în cazul în care Dragnea va ataca justiția iarăși prin OUG, căci ar însemna că președintele PSD și acoliții utilizează suveranitatea poporului român in interes propriu sau de grup.

"Legea partidelor are o prevedere care spune că dacă vreun partid încalcă suveranitatea poporului, este o cauză de dizolvare a partidului respectiv. Încerc să anticipez că mesajul președintelui Iohannis este că în perioada următoare poate sesiza Parchetul General în situația în care Dragnea chiar dă aceste ordonanțe și să ceară dizolvarea PSD. (...) Deci dacă ei chiar dau ordonanțele respective, adică exercită suveranitatea poporului român în interesul unei persoane sau unui grup, respectiv Liviu Dragnea sau un grup de băieți cu probleme penale, ajung în situația de dizolvare a PSD, potrivit legii partidelor politice. E scris și în Constituție. Declarația președintelui dă un mesaj de tipul 'dacă dați ordonanțele acestea de urgență, voi cere dizolvarea PSD'," a spus Moise Guran la Realitatea TV, potrivit stiridiaspora.ro.

CITIȚI ȘI DECLARAȚIILE LUI KLAUS IOHANNIS: Klaus Iohannis a băgat clanul PSDragnea în perfuzii. A anunțat temele referendumului "Dragi români, vă aștept la vot pe 26 mai!"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.