Ramona Ursu dă verdictul: Pro România=PSD!


Ramona Ursu dă verdictul: Pro România=PSD!

Jurnalista Ramona Ursu susține într-o postare pe Facebook că nu există diferențe între partidul lui Liviu Dragnea și cel al lui Victor Ponta, amintind de USL, „binomul Ponta-Antonescu” și cum au fost sfâșiate, în vremea lor, justiția și statul de drept.

Jurnalista subliniază faptul că nu crede în "opoziția" lui Victor Ponta, cu mențiunea că Pro România este "fratele mai mic" al PSD.

De asemenea, Ramona Ursu îl desființează pe Victor Ponta, spunând că a făcut foarte mult rău și a tratat țara cu mult dispreț, că minte foarte mult și are o putere fenomenală de a-și suci părerile de la o zi la alta.

Jurnalista mai spune că ideile lor se reduc, de fapt, la interese personale, fără nicio legătură cu interesele țării.

Redăm postarea Ramonei Ursu:

Îmi provoacă la fel de multă silă PSD cum îmi provoacă și Pro România. Nu fac (și nici nu voi face) parte din categoria celor care consideră că ne putem folosi de Victor Viorel ca să scăpăm de Dragnea. Când îmi amintesc cât rău a făcut USL, câtă nesimțire și minciună încăpeau în binomul Ponta-Antonescu, cum au fost sfâșiate, în vremea lor, justiția și statul de drept, cum și din vina lor am ajuns atât de slăbiți acum, pe mâinile borfașilor lui Dragnea, nu pot pune decât semnul egal între PSD și fratale lui mai mic, Pro România.

Nu există niciun argument care să mă facă să fiu vreodată, într-o luptă (de idei, desigur), împotriva regimului Dragnea, fiind aliată (tot la nivel de idei, evident) cu Ponta, Firea și diverse alte personaje similare care, pe chipurile, ar face opoziție infractorului suprem. Asta din mai multe motive: nu cred absolut deloc în această “opoziție” a lor; știu că au făcut foarte mult rău și au tratat țara cu mult dispreț; oamenii ăștia mint foarte mult și au o putere fenomenală de a-și suci părerile de la o zi la alta, ceva ce mintea mea nu poate pricepe nicicum; ideile lor se reduc, de fapt, la interese personale, fără nicio legătură cu interesele țării.

Sigur, alții poate consideră că așa se câștigă luptele, făcând unele compromisuri, mai închizând ochii etc. Doar că în capul meu lucrurile se așează cu totul altfel: într-o luptă cu răul, în cazul nostru cu PSD-Dragnea, singura tabără în care pot fi e fix aia curată, cu conștiință, decentă, în care pot avea încredere, care, cel puțin până acum, nu a mințit țara asta, nu a furat-o, nu a fost împotriva ei și de partea penalilor, nu a jignit-o, nu a umilit-o și în care am putut vedea buna-credință. Nu văd de ce, vreodată, un om cinstit, care ține la conștiința și la demnitatea lui, ar avea de ce să se mânjească cu mizeria unor lichele, doar pentru a scăpa de alte lichele.

Am scris asta pentru că am tot văzut azi niște glumițe pe Facebook cu bannere Pro România și PSD, în care, vezi-Doamne!, partiduțul lui Ponta face mișto de partiduțul celălalt al lui Ponta. Iar la glumița asta a fost prins pe undeva și USR+. Am văzut distribuit un colaj sau ceva (habar n-am cine l-a făcut) cu poanta asta seacă. Mă rog, fiecare cu simțul umorului pe care-l posedă. Ce vreau să zic e doar că pe mine nu mă amuză nici glumița cu Pro România care face mișto de PSD - știu că nu face și că-s fix la fel, nici aia cu USR+ care face mișto de Pro România+PSD, pentru că nu înțeleg de ce niște oameni decenți ar sta la glumițe și miștouri cu niște ticăloși, a scris Ramona Ursu pe pagina sa de Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.