Un sociolog îi propune lui Klaus Iohannis două întrebări pentru referendum: "Ambele sunt (și) despre justiție, nu au nimic neconstituțional, sunt-trans-ideologice"


Un sociolog îi propune lui Klaus Iohannis două întrebări pentru referendum: "Ambele sunt (și) despre justiție, nu au nimic neconstituțional, sunt-trans-ideologice"

Klaus Iohannis a anunțat că va organiza referendumul în data de 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare. În acest context, fostul decan al Facultății de Sociologie, Marian Preda, îi propune președintelui României două variante de întrebări pentru referendum.

Cele două întrebări propuse de sociolog au o tentă mai generală, dar ar avea și un impact pozitiv asupra justiției din România, evidențiază profesorul universitar.

Redăm postarea lui Marian Preda:

"Referendumul este anunțat. Iată două întrebări care ar schimba ceva pe termen lung, nu doar la alegerile acestea:

1) Sunteți de acord ca nicio persoană să nu poată fi aleasă într-o funcție publică cu mai puțin de 50% din voturile valabil exprimate? 
2) Sunteți de acord ca nicio persoană să nu poată fi aleasă într-o funcție publică pentru mai mult de 2 mandate sau 10 ani?”

Ambele întrebări sunt (și) despre justiție, nu au nimic neconstituțional, sunt trans-ideologice și ar avea consecințe pozitive certe precum alegerea primarilor în două tururi", a scris Marian Preda pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.