Eu nu cred în prostia socialiștilor. Politicienii care atacă proprietatea privată o fac asumat și conștient. Să nu-i bănuiți niciun moment de neștiință.
Cea mai importantă valoare pe care statul trebuie să o protejeze este proprietatea privata. Fără aceasta nu suntem nici liberi, nici în siguranță.
Proprietatea privată este garanția libertății unei persoane, nu datorită numarului de proprietăți pe care cineva le deține, ci datorită faptului că orice persoană, bogată sau săracă, deșteaptă sau mai puțin pregătită, femeie sau bărbat, are dreptul să devină proprietar. Dreptul la proprietate trebuie să ne fie garantat tuturor, dar asta nu înseamna că avem cu toții dreptul la ceva.
În ziua de azi observăm cu ușurință că statul a eșuat peste tot unde noi, cetățenii, i-am transferat proprietatea, Sistemele de pensii sunt falimentare, sănătatea publică nu își justifică costurile enorme, iar educația este pe marginea prăpastiei. Inclusiv măsurile sociale, care vizează categoriile vulnerabile sunt inexistente. Prosperitatea clădită prin intervenția statului s-a dovedit o iluzie.
Dacă socialismul funcționa, aveam astăzi țări socialiste dezvoltate și țări capitaliste în lumea a treia. Intervenționismul nu aduce niciun beneficiu, nimeni nu devine responsabil dacă știe că nu poate dispune cum vrea de banii pe care îi merită sau produce.
Politicienii de stânga, care visează dispariția noțiunii de proprietate privată sau care cred că bogații trăiesc pe spatele săracilor trebuie să înțeleagă ca nu inegalitatea e o problemă, ci inegalitatea injustă, care este creată tot de stat. Bogățiile acumulate meritat nu pot deranja pe nimeni. Proprietatea îi dă dreptul individului să dispună de rezultatele muncii sale, ceea ce îl face autonom.
Atunci când atacă proprietatea privată, politicienii atacă și dreptul parinților asupra copiilor. Copiii trebuie rupți de familie, de eventualele abuzuri sau dependențe și crescuți în colectivitate, instituționalizați. Copiii nu aparțin familiei, ci statului. Ei vor clădi mai departe viitorul țării, de aceea nu trebuie să se dezvolte individual.
Proprietatea este sinonim cu a avea. Ne ajută să progresăm pentru că ne dorim să evoluăm și să avem bunuri, să accesăm servicii, să dobândim calități. Fundamental, în conceptul de proprietate privată, este faptul că orice persoană poate dobândi bunurile altor persoane.
Cei care sprijină proprietatea colectivă sau altfel spus, cedarea proprietății/share-uirea proprietății neagă de fapt dreptul individului de a avea în proprietate atât cât poate, merită, moștenește sau dobândește. Proprietatea colectivă interzice individului dreptul de a păstra și a transmite mai departe, urmașilor, bunurile personale. Proprietatea colectivă înseamnă egalitate în sărăcie și atât.