Jurnalista Camelia Tabacu a lansat un atac dur la adresa ministrului de Interne în legătură cu protestele din 10 august, după ce Carmen Dan a halucinat spunând că Jandarmeria a acționat conform procedurii, iar manifestanții nu au știut să se comporte cu forțele de ordine.
Redăm postarea jurnalistei:
„Când gurește tanti Pronume despre 10 august începe să-mi vâjâie capul, mă ustură ochii de nervi și mă ia instant cu călduri. Simt că mi se perturbă tot organismul până la nivelul la care, daca aș avea-o alături, i-aș cârpi cu toată puterea un backhand peste mecla de șnițel băltind în grăsime.
Individa asta sadică merită un vagon de sprayuri lacrimogene în râtul de suină unsuroasă mai ales când o dă în sarcasme stupide, iar fățăul operat i se schimonosește de răutate: „înțeleg că nu avem voie să ne comparăm cu Franța, dar eu insist să spun că abordarea e la fel în toate statele cu pretenții democratice”. Zice „pretenții democratice” cu atâta scârbă de parcă ar povesti de o boală rușinoasă contactată de la Dragnea în tinerețe, când au spart zidurile și au unit apartamentele din Alexandria.
Prezența ei la minister în acea noapte, când mureau și paralizau jandarmii pe capete, a fost cică „un act de responsabilitate”. Deci dacă era doar cu Dragnea, era un act normal, fiind însă implicat și Cucoș, threesome-ul a căpătat o denumire mai instituțională”, a scris Camelia Tabacu pe Facebook.
Reacția jurnalistei vine după ce ministrul de Interne a declarat la postul de televiziune Digi24 că protestatarii au fost de vină pentru violențele din 10 august.
"Momentul 10 august este un moment pe care l-am pregatit, amintiti-va de experienta protestelor anterioare. Inteleg ca nu avem voie sa ne comparam cu Franta si ca acolo ce e posibil e mai putin posibil in Romania. Eu insist sa spun ca abordarea este una la fel in toate statele cu pretentii democratice. Vedem reactii similare ale fortelor de ordine in SUA, leaganul democratiei”, a spus Carmen Dan.
"In conformitate cu proceduri care sunt unanim acceptate si folosite in toate statele cu pretentii democratice, avertizarea este importanta si sunt niste norme care dispun in sensul acesta: ca semnale luminoase, ca sunt semnale sonore. Eu cred ca cineva care, OK, poate nu a fost atent la semnalele transmise de fortele de ordine, la semnalele luminoase, in momentul in care te afli intr-o activitate de protest si vezi ca lucrurile degenereaza, cred ca reactia fireasca pe care trebuie sa o ai este de a pleca din acea zona", a mai spus ministrul.