O româncă a fost atacată cu brutalitate în Marea Britanie de un grup de tineri care au crezut că e poloneză. Aceasta s-a lovit de ignoranța Poliției britanice


O româncă a fost atacată cu brutalitate în Marea Britanie de un grup de tineri care au crezut că e poloneză. Aceasta s-a lovit de ignoranța Poliției britanice

O mamă a doi copii a fost atacată de o grupare de în jur de 10 tineri întrucât ei credeau că aceasta e poloneză, dar de fapt era româncă. Totul s-a întâmplat în Doncaster în Marea Britanie, informează dailymail.co.uk.

Anca Si Piticii a fost lovită și pusă la pământ suferind numeroase răni faciale când a cerut grupării să facă liniște căci copiii săi dorm.

Femeia de 34 de ani își lua lucrurile din mașină în momentul în care când tinerii au început atacul vineri noaptea, o agresiune cu motivație rasială. 

"I-am spus uneia din grupare să vorbească mai încet și să păstreze distanța căci era proprietatea mea privată și i-am amenințat că voi chema poliția. În acel moment ei s-au enervat și au sărit pe mine spunând "T*rfă poloneză, meriți o lecție!". M-au lovit cu genunchii și pumnii în față și mi-au spus să plec din țara lor. Am reușit să scap și să bat la ușa vecinilor. Vecinul a venit și a încercat să calmeze lucrurile. Apoi am fugit în casa mea și am sunat la poliție. Mi-au distrus gardul și au provocat stricăciuni mașinii prietenului meu care era parcată pe locul meu de parcare. Au început să îmi bată în ușă. După aceea i-am văzut plecând, trei dintre ei într-un SUV negru", a spus victima.

Anca Si Piticii, mamă a unui copil de 3 ani și unuia de 6, a fost luată de ambulanță și dusă la spital.

Uterior, românca s-a lovit de ignoranța Poliției care a refuzat pentru 2 zile să îi asculte plângerea.

"După multe ore în care Poliția nu mi-a ascultat plângerea, ei m-au sunat 20 de ore mai târziu să îmi spună că era o noapte de sâmbătă, iar crâșmele sunt pline deci nu se pot ocupa de cazul ei. Singura mea armă în calitate de mamă singură de a-mi proteja copiii este Poliția. De ce erau copii între 13 și 15 ani afară pe stradă la acea oră? Serviciile sociale ar trebui să se implice și să ia măsuri serioase", a mai relatat mama copiilor.

Un purtător de cuvânt al Poliției din South Yorkshire a spus: "Pe 15 martie în jur de ora 23:40 a fost raportată o femeie de 34 de ani care a fost asaltată în afara casei sale pe strada Weston în Doncaster. Un grup de tineri au fost agresivi verbal înainte să o rănească. Ea a suferit răni faciale care au necesitat tratament spitalicesc. O investigațe se află în curs pentru a-i identifica pe cei care au agesat-o, iar oricine are informații despre incident să sune la 101 și să enunțe numărul de registru 14/47674/19".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.