Klaus Iohannis spulberă PSD după ce a trimis bugetul în aceeași formă: "E singurul vinovat pentru întârzierea progresului României!"


Klaus Iohannis spulberă PSD după ce a trimis bugetul în aceeași formă: "E singurul vinovat pentru întârzierea progresului României!"

Președintele României Klaus Iohannis a susținut vineri, 15 martie, o declarație de presă privind bugetul PSD-ALDE pe anul 2019. Concret, a criticat dur atât bugetul, cât și faptul că a fost trimis fără nicio modificare în urma reexaminării din Parlament: "PSD este singurul vinovat pentru întârzierea progresului României".

Totodată, Klaus Iohannis a atras atenția privind situația precară din toate sectoarele economiei, cât și asupra efectelor grave ale OUG 114 și a felului în care pensionarii au fost mințiți de PSD-ALDE. Mai mult, Klaus Iohannis a transmis că se va alătura protestului "România vrea autostrăzi" ce va avea loc astăzi de la ora 15.

Redăm declarațiile integrale ale președintelui României, Klaus Iohannis:

"A fost ultimul test al responsabilității. Legea bugetului de stat pe care am retrimis-o Parlamentului pentru corectarea gravelor erori din conținutul său a ajuns la promulgare neschimbată. O zi, o singură zi, atât a alocat PSD-ul în Parlament pentru reexaminarea unui proiect atât de important pentru țară. Este nu doar o crasă lipsă de responsabilitate. Este de-a dreptul rea-voință refuzul PSD-ului de a repara un buget care în mod evident va genera efecte negative în economie resimțite din păcate de cetățeni. 

Mi-aș fi dorit să promulg un buget bun pentru România și pentru români. Nu a fost să fie. Dintr-o logică exclusiv politicianistă PSD-ul nu a ținut cont de nimic și a mers mai departe cu bugetul rușinii naționale când nici în acest an nu vom avea spitale și autostrăzi, dar vom avea prețuri majorate, noi taxe și impozite, deficite și dezechilibre economice. Adevărul nu va mai putea fi contestat. PSD este singurul vinovat pentru întârzierea progresului României.

Degeaba încearcă să găsească PSD țapi ispășitori când bugetul a fost întârziat doar pentru că Guvernul a aprobat și l-a tirmis pentru dezbateri cu o întârziere de 3 luni de zile față de termenul prevăzut de lege. Majoritatea PSD-istă interesată mai degrabă de cumetrii politice și de lupta împotriva justiției demonstrează o lipsă gravă de responsabilitate în ceea ce privește finanțele publice și situația economică a României.

Exemplul OUG 114 ne arată că această guvernare este toxică pentru stabilitatea economică și financiară a României și pentru bunăstarea populației, în același timp populație care suportă în fiecare zi costurile finale ale incompetenței și imposturii PSD. Esperimentele unor așa-ziși vizionari din PSD amenință viitorul unor sectoare economice vitale pentru România. Au făcut un buget care să dea frumos pe hârtie, dar care este bazat pe promisiunea că la rectificarea bugetară se vor astupa anumite găuri. Sunt invocate cu cinism în discursuri populiste categoriile cele mai vulnerabil, numai că deciziile politice ale PSD arată că nu sunt deloc interesați cu ceea ce se întâmplă cu acești oameni. 

În legătură cu pensiile constat că la Guvern se trăiește într-o lume paralelă. Nu doamnă prim-ministru. Nu ați mărit nimic anticipat. Încetați să îi mai amăgiți pe români și citiți propriul program de guvernare. Da. Acela din scoarță în scoarță. Acolo scrie clar că punctul de pensie va fi în 2018 de 1100 de lei, iar în 2019, și da suntem în 2019, va fi de 1265 de lei. Știți cât este punctul de pensie acum? Nu. Nu este 1265 de lei așa cum ați promis și scrie în programul dvs. de guvernare. Este 1100 de lei. Abia în septembrie cu creșterea pe care ați promis-o și pe care sincer nu știm dacă o veți respecta punctul de pensie va crește la 1265 de lei, ceea ce ați promis tot anul. Deci pentru 2019 creșterea este la un sfert din ce ați promis și doar pe ultimul trimestru. Iar ceea ce numiți dvs. creștere anticipată reprezintă doar o acordare întârziată a drepturilor care au fost promise și se cuvin pensionarilor. Acesta este adevărul cu pensiile promise și mărite.

Întotdeauna alții. Nu PSD e de vină pentru starea educației, pentru situația din sănătate, pentru problemele bugetelor locale, pentru problema majorării alocațiilor copiilor și pentru drepturile încălcate ale pensionarilor. Doamne ferește! Nu PSD. Ca și cum nu ar fi PSD la guvernare. În realitate toată guvernarea PSD-istă din ultimii 2 ani este o mare gaură neagră pentru economia românească și pentru societatea românească. Mai simplu spus, guvernarea PSD a eșuat. 

Iar în legătură cu protestul care se desfășoară astăzi la ora 15, un protest pentru autostrăzi, vreau să știe protestatarii că sunt alături de ei #ȘîEu!", a declarat Klaus Iohannis.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.