A devenit deja tradiție ca președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, principalul acolit al lui Liviu Dragnea în atacurile asupra statului de drept din ultimii doi ani, să fie prezent în emisiunea lui Cosmin Prelipceanu de la Digi24, fără un preopinent care să-l pună în dificultate, și să fie lăsat să-și facă public discursul antieuropean și antijustiție, de tip Antena3 sau RTV.
Seara trecută, Tăriceanu a lăudat „independența” Secției de Investigarea a Magistraților și a clamat că „toată lumea” ar fi văzut cum s-au derulat lucrurile la Bruxelles, în Parlamentul European, unde ar fi avut loc „un spectacol de negociere a procurorului general european. Deci Europa ne dă lecții...”
„Ați văzut negociere?”, l-a întrebat Prelipceanu.
„Păi cum dvs nu ați văzut-o?! A fost o negociere la sânge în comisiile LIBE și CONT între grupurile politice. Ați văzut doar audierea? Sigur că negocierile nu se fac la comisie da...Deci asta am văzut la Parlamentul European. Nu cred că este exemplu de bune practici”, a replicat Tăriceanu nervos.
„În România cred sunt sute de procurori mai bine pregătiți profesional decât doamna Kovesi, cu un profil moral corect, cu integritate și probitate profesională, ceea ce, îmi pare rău, la doamna Kovesi avem deficit enorm. DNA-ul a fost în ultimii ani o sursă permanentă de abuzuri și de excese care ies acum la suprafață”, mai spus politicianul, șantajat acum de partenerul său de luptă antijustiție cu ridicarea imunității.
„Sunt siderat când văd oameni care susțin un procuror. România democratică e România procurorilor? Eu nu pot să cred lucrul ăsta, NU POT SĂ ACCEPT! Vine împotriva convingerilor mele cele mai profunde. Am trăit în comunism, familia mea a avut de suferit. Sunt oameni care au suferit datorită metodelor pe care procuratura le-a utilizat din nou în România în ultimii 10-12 ani. Servicii secrete, dosare secrete, totul făcut să îl înfunde pe X sau pe Y. Sunt partide care au fost pur și simplu decimate. Unul dintre acestea este Partidul Național Liberal ca să ajungă partidul să fie condus de niște marionete penibile care sunt instrumentate de cei care fac astăzi din ceea ce numim Statul Paralel (...) Partidul acesta și-a pierdut busola”, a mai aberat Tăriceanu, neincomodat de moderator.
El a fost așteptat la ieșirea din sediul Digi24, situat pe Șoseaua Panduri, din sectorul 5, de către revoluționarul Marian Moroșanu (zis și Ceaușescu) care i-a trecut în revistă toată relele pe care le-a făcut în cei doi ani de când este acolitul de guvernare antijustiție și antiEuropa al lui Dragnea. Președintele penal al Senatului nu a replicat în niciun fel acuzațiilor rostite pe un ton ridicat de către revoluționar, îndreptându-se cu capul plecat către limuzina care îl aștepta în stradă. Potrivit lui Ceaușescu, toată scena a durat în jur de 6-7 minute și din motive tehnice, care au legătură și cu defecțiunile produse seara trecută la Facebook, nu a putut fi înregistrată video.
Potrivit adevărul.ro, Tăriceanu este practic în acest moment „captivul” lui Liviu Dragnea.
În luna noiembrie 2018, DNA a cerut ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu. De patru luni, Liviu Dragnea trage de timp, astfel încât nu există nici măcar un raport din partea Comisiei Juridice a Senatului, premergător votului în plen. Motivul amânării? Dragnea îl ţine captiv pe Tăriceanu. Liderul ALDE are nevoie de voturile senatorilor PSD ca să respingă solicitarea DNA de începere a urmării penale, iar Dragnea nu se grăbeşte de frică să nu piardă majoritatea parlamentară. Odată scăpat de problemele penale, liderul ALDE ar putea rupe coaliţia de guvernare, mai ales că se apropie alegerile europarlamentare şi prezidenţiale, unde ALDE şi PSD vor merge separat.
Președintele Senatului este acuzat că a primit, în perioada în care era premier, „foloase materiale” de aproape 800.000 de dolari de o firmă austriacă pentru a interveni pentru închierea unor acte adiţionale la un contract derulat de companie. Suma primită de Tăriceanu reprezenta un comision de 10% din valoarea acestor acte adiţionale şi ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore.