Zegrean DESFIINȚEAZĂ secția specială: O TORTUREAZĂ pe Kovesi! Dosarele sunt FĂCĂTURI la comandă POLITICĂ! EXCLUSIV


Zegrean DESFIINȚEAZĂ secția specială: O TORTUREAZĂ pe Kovesi! Dosarele sunt FĂCĂTURI la comandă POLITICĂ! EXCLUSIV

Fostul președinte al Curții Constituționale – l-am numit pe juristul Augustin Zegrean – acuză, în exclusivitate pentru Podul.ro,  controversata secție specială că o ”torturează” pe Laura Codruța Kovesi, fabricând două dosare la comandă politică, deși nimeni nu are nici cea mai mică probă împotriva fostei șefe a DNA.

”E clar pentru oricine: cei care i-au fabricat cele două dosare Laurei Codruța Kovesi nu au nici cea mai mică probă împotriva ei. Altminteri, ar fi pus-o pe tapet și ar fi cerut activarea interdicției de a părăsi țara. Așa ar fi oprit-o să mai ajungă la audierile de la Parlamentul European. Dar n-au făcut-o, n-au făcut-o tocmai fiindcă cele două dosare sunt făcături la comandă”, explică Zegrean.

Vă amintim că Parlamentul European a confirmat, joi, că o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru poziția de procuror-șef al Parchetului European.

Podul.ro vă prezită declarațiile lui Augustin Zegrean.

”Nu este deloc în regulă că secția specială îi face mizeriile astea Laurei Codruța Kovesi. Totul e instrumentat politic, ceea ce este de o gravitate uriașă, iar cei de la Bruxelles știu prea bine ce înseamnă aceaste ingerințe. Să nu-i dai dosarul Laurei Codruța Kovesi, să o chemi la secția special și să o blochezi acolo mai bine de cinci ore, după care scoți din manșetă un alt dosar…. Așa ceva este incalificabil! Asta-i tortură, dom'le… e abuz major, nu este anchetă. Nu înțeleg ce căutau polițiștii pe acolo, ce căutau 10, 12 avocați. Păi, ce, avocații te acuză?!

În timp ce Laura Codruța Kovesi era abuzată în țară, Parlamentul European i-a confirmat susținerea pentru poziția de procuror-șef european. Vă dați seama ce mizerii i se fac acasă? Totul e cusut cu sfoară roșie. Și, e clar pentru oricine, cei care i-au fabricat cele două dosare Laurei Codruța Kovesi nu au nici cea mai mică probă împotriva ei. Altminteri, ar fi pus-o pe tapet și ar fi cerut activarea interdicției de a părăsi țara. Așa ar fi oprit-o să mai ajungă la audierile de la Parlamentul European. Dar n-au făcut-o, n-au făcut-o tocmai fiindcă cele două dosare sunt făcături la comandă. E halucinant că oamenii ăștia se pretează la așa ceva în condițiile în care toți ochii Bruxelles-ului sunt ațintiți spre derapajele și abuzurile coaliției PSD-ALDE.

Ăștia sunt în stare să o bage sub acuzare doar ca să-i facă probleme la Bruxelles. Însă cam atât mai pot face, fiindcă odată ajunsă procuror-șef european, Laura Codruța Kovesi va avea imunitate. Pe de altă parte, liderii de la Bruxelles cunosc foarte bine situația din România și, vedem cu toții asta, o susțin puternic pe Laura Codruța Kovesi.

Cred că ea ar trebui să-și angajeze, totuși, cel puțin un avocat, întrucât e cert că mizeriile vor continua. Un avocat este necesar, fiindca el cunoaște prin chiar fișa postului tertipurile și abjecțiile pe care ticăloșii ăștia le uzitează din plin”, a declarat Augustin Zegrean, în exclusivitate pentru Podul.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.