Klaus Iohannis retrimite în Parlament Legea Bugetului pe 2019: "Bugetul rușinii naționale! PSD să plece de la guvernare și să lase pe alții care se pricep!"


Klaus Iohannis retrimite în Parlament Legea Bugetului pe 2019: "Bugetul rușinii naționale! PSD să plece de la guvernare și să lase pe alții care se pricep!"

Klaus Iohannis a criticat dur guvernarea PSD, pe care o consideră responsabilă pentru întarzierea adoptarii bugetului pe 2019. Într-o declaratie de presă la scurt timp dupa ce Curtea Constituțională a respins sesizarea sa privind legea bugetului pe anul 2019, dar a admis că Legea Plafoanelor este neconstituțională.

,,Pe scurt rămâne bugetul rușinii naționale. Cel mai slab guvern din istoria post-decembristă, a croit un buget pe măsura sa. Bugetul pe anul 2019 este construit pe un scenariu fantezist, fără garanții privind punerea în aplicare, fapt cofirmat de instituțiile europene și internaționale”, a spus Klaus Iohannis, potrivit biziday.ro

De asemenea, președintele a susținut că PSD nu are încredere că bugetul poate fi realizat: ,,Intenția disperată a PSD de a pune mâna pe rezerva de aur arată că nici măcar PSD nu are încredere că bugetul lor poate fi realizat, de aceea se caută noi și noi soluții extreme pentru a face rost de bani”.

Declarațiile lui Klaus Iohannis:

Decizia de astăzi a CCR cu privire la legea plafoanelor demonstrează că PSD legiferează nu doar imoral și prost, ci si neconstituțional.

Curtea a hotărât că Legea Plafoanelor a fost adoptata de majoritatea psd-istă cu încălcarea normelor. În ceea ce privește Legea Bugetului nu voi comenta decizia CCR. Bugetul rămâne bazat pe cifre false, cu bani pe care Guvernul nu îi are, croit grești împotriva românilor.

Pune în discuție respectarea tratatelor internaționale și a legislației în domeniu. Bugetul a fost gândit pentru a servi intereselor politice ale unui grup restrâns. PSD urmărește o agendă care n-are legătura cu economia, situația românilor sau dezvoltarea reală a țării.

În timp ce bugetul conține o creștere enormă a sumelor alocate partidelor, ni se spune cu cinism că nu se găsesc bani pentru a mări la timp alocațiile copiilor. Guvernul e disperat să facă rost de bani și inventează măsuri ce sfidează logica economică.

Intenția disperată a PSD de a pune mâna pe rezerva de aur arată că nici măcar PSD nu are încredere că bugetul lor poate fi realizat, de aceea se caută noi și noi soluții extreme pentru a face rost de bani.

Cine va deconta nota pentru dezastrul propus de PSD? Din păcate răspunsul este simplu: cetățenii și mediul privat. Prețuri în creștere, taxe și impozite suplimentare. Aceasta este oferta generoasă a PSD.

Degeaba strigă PSD pe toate canalele că de vină sunt alții. Nu sunt alții. Principalul vinovat că România nu s-a dezvoltat în ultimii ani este PSD. Efectele guvernării dezastruase trebuie limitate, nu voi ezita nicio clipă să contest măsurile care afectează economia de piață, buna funcționare.

Vedem cum propaganda repetă obsesiv că e un buget al investițiilor, dar în realitate prevede o reducere semnificativă a investitiilor din bugetele locale. Se prevede o sumă de 1.2%. Este cea mai scăzută valoare din ultimii 10 ani. Investitiile sunt cu un miliard mai mici față de 2018.

Acesta este marele buget de investiții. Cine a oprit PSD să facă investitii de acum doi ani? De ce albirea dosarelor liderilor PSD continuă să fie prioritatea 0 în locul construirii de autostrăzi și spitale?

Am afirmat și repet: Guvernarea PSD a eșuat! Dacă PSD nu e în stare să guverneze pentru cetățean atunci să plece și să lase pe alții care se pricep.

PSD este singurul vinovat pentru toate aceste întârziere. Voi retrimite Parlamentului pentru corectură și îmbunătățire Legea bugetului. Mesajul este simplu: faceți un buget sănătos pentru România.

Parlamentul are ocazia dar în primul rând responsabilitatea să facă rapid corecțiile ca bugetul să fie unul pentru dezvoltarea României.

Amintim că Legea Bugetului  a fost adoptată pe 15 februarie în Parlament,  la doar o săptămână de la aprobarea în Guvern, iar pe data de 22 februarie Iohannis anunțase că îl trimite la CCR. „Este un buget nerealist, supraevaluat și întârziat. Bugetul rușinii naționale nu doar că pune în pericol economia românească, are aspecte clare de neconstituționalitate”, spunea Iohannis.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.