OUG 114. Avertismentul unui economist: "Dacă nu e respinsă/retrasă, va fi cea mai mare naționalizare de la instaurarea comunismului"!


OUG 114. Avertismentul unui economist: "Dacă nu e respinsă/retrasă, va fi cea mai mare naționalizare de la instaurarea comunismului"!

Economistul liberal, Bogdan Glăvan, explică printr-o postare pe Facebook, cum este atacat Pilonul 2 de pensii de OUG 114, atrăgând atenția că "politrucii nesimțiți vor să dea afară din țară administratorii fondurilor de pensii Pilonul 2, pentru ca banii mei și ai voștri acumulați acolo să fie virați la Pilonul 1, căci altfel nu mai pot acoperi minciunile gogonate pe care le-au promis oamenilor". Mai mult, expertul în economie anunță că în cazul în care OUG 114 nu este respinsă sau retrasă, "vom asista la cea mai mare naționalizare de la instaurarea comunismului".

„Pentru fiecare 100 de lei pe care îi am azi in contul pensiei cu acumulare (Pilonul 2), 86 de lei reprezintă banii produși de mine și virați automat acolo; restul de 14 lei sunt datorați investiției. Peste 20 sau 30 de ani vor fi mult mai mulți.

Din fiecare 100 de lei pe care statul mi-i ia lunar în contul pensiei publice, o să mai recuperez praful de pe tobă, după cum lesne poate observa oricine muncește și plătește taxe 40 de ani, ca să mai trăiască 20, cu pensia reprezentând azi 40% din salariu. AZI, că MÂINE va fi mai puțin, fiindcă nu va avea cine să contribuie pentru pensia mea.

Politrucii nesimțiți vor să dea afară din țară administratorii fondurilor de pensii Pilonul 2, pentru ca banii mei și ai voștri acumulați acolo să fie virați la Pilonul 1, căci altfel nu mai pot acoperi minciunile gogonate pe care le-au promis oamenilor.

Dacă OUG 114 nu este respinsă/retrasă, vom asista la cea mai mare naționalizare de la instaurarea comunismului. Nu în gura mare, ci discret, pas cu pas. Și eu, peste 20 de ani, voi deveni asistat social. Și tu la fel. Adică sclavi pe tarlaua hoților care ieri furau saci cu grâu, iar azi au ajuns să fure toată țara.

P.S. Am presupus că mai trăiesc 20 de ani după ieșirea la pensie. Poate nu voi apuca pensia. Și uite așa banii mei vor finanța pensiile speciale ale celor care ies la 45 de ani la pensie”, a scris Bogdan Glăvan pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.