Justiția, în colaps din cauza lui Tudorel Toader. DNA își suspendă activitatea


Justiția, în colaps din cauza lui Tudorel Toader. DNA își suspendă activitatea

Magistrații Direcției Naționale Anticorupție au decis să-și suspende activitatea, decizia fiind luată, cu majoritate de voturi, în cadrul Adunării Generale de marți.

Tototdată, procurorii DNA au decis, în aceeași ședință, să ceară Avocatului Poporului să sesizeze CCR cu privire la neconstituționalitatea Ordonanței 7, adoptate, în urmă cu o săptămână, potrivit publicației Info-sud-est.ro. DNA a mai decis să ceară Parchetului General să sesizeze CCR și, în același timp, va sesiza GRECO și Moneyval, informează newsweek.ro

Amintim că Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a decis ca începând de marți să își suspende activitatea până pe 8 martie în semn de protest față de ordonanța de urgență de modificare a legilor justiției, adoptată săptămâna trecută de Guvern, a anunțat instituția printr-un comunicat de presă. Elementul inedit este că DIICOT este condus de un apropiat al ministrului Tudorel Toader. 

CITIȚI ȘI AICI: Felix Bănilă, omul pus de Gargamel în fruntea DIICOT, îi dă peste bot lui Toader. Instituția își suspendă activitatea pentru 2 săptămâni ca reacție la OUG anti-justiție

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.