Frauda Tel Drum. Dragnea, disperat să saboteze obținerea funcției de Procuror European de către Kovesi. Întâlnire cu președintele Comisiei LIBE


Frauda Tel Drum. Dragnea, disperat să saboteze obținerea funcției de Procuror European de către Kovesi. Întâlnire cu președintele Comisiei LIBE

Președintele PSD, Liviu Dragnea, este disperat să scape de dosarul Tel Drum pentru că tunurile date de companie au fost date prin intermediul fondurilor europene, iar Parchetul European are atribuții în investigarea fraudelor pe bani europeni. Astfel, Dragnea a avut o întrevedere cu președintele Comisiei LIBE, Claude Moraes, chiar cu o zi înainte ca Laura Codruța Kovesi să fie audiată în comisia LIBE din Parlamentul European pentru obținerea funcției de Procuror-șef European. 

De altfel, Liviu Dragnea pretinde că nu a discutat despre candidatura Laurei Codruța Kovesi cu președintele comisiei LIBE.

„Cu președintele LIBE m-am întâlnit pe hol, am discutat două minute. Nu am discutat despre Kovesi, nu am discutat și vă spun sincer nu mă interesează foarte mult”, a declarat după întâlnirea cu Claude Moraes.

Cu toate acestea, jurnalista Carmen Dumitrescu a precizat pentru Podul.ro că Dragnea ar avea mari probleme privind frauda comisă de Tel Drum privind fondurile europene dacă Laura Codruța Kovesi ar ajunge Procuror-șef european, iar pe cale de consecință președintele PSD încearcă sabotarea profesională a fostulul procuror-șef al DNA.

"În primul rând, dacă ne uităm la felul în care au decurs lucrurile, faptul că Laura Codruța Kovesi a fost chemată la audieri chiar înainte de audierile din Parlamentul European arată faptul că cineva încearcă să o împiedice să plece la Bruxelles și să își finalizeze acea procedură de care are nevoie pentru a deveni Procuror European. Problema este că atunci când am auzit despre asta m-am gândit instantaneu la Liviu Dragnea și la implicarea lui în asta pentru că Parchetul European are atribuții nelimitate în domeniul investigării acestor fraude cu fonduri europene. Dacă stăm să ne uităm la felul în care a evoluat afacerea Tel Drum în Teleorman și nu numai, pentru că acum are ramificații în întreaga țară, vom constata că tunurile date de Tel Drum sunt toate pe fonduri europene. Dacă Laura Codruța Kovesi și-ar îndeplini acest obiectiv și ar ajunge Procuror European, ceea ce unii din noi ne dorim să devină, ar fi o șansă importantă în plus ca Liviu Dragnea să fie pedepsit pentru ceea ce a făcut în afacerea TelDrum. De aceea consider că există o legătură și cumva semnul de război s-a dat din direcția lui Liviu Dragnea. Iarăși mi se pare interesant că tocmai Ghiță s-a găsit să se ocupe de orchestrarea acestei situații pentru că în mod esențial vorbim în continuare despre condamnați care deschid războaie cu anchetatori și nimeni nu pare a fi scandalizat de această situație. 

Astfel, în spatele întregii povești se află Liviu Dragnea. Era și absolut normal să se întâmple un astfel de caz precum cel cu citația în condițiile în care se discută despre redeschiderea dosarului Tel Drum la Tribunalul București. Sunt lucruri de care Liviu Dragnea se teme și pe care probabil crede că le poate amâna sau anula încercând să saboteze activitatea profesională a Laurei Codruța Kovesi", a precizat Carmen Dumitrescu în exclusivitate pentru Podul.ro. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.