Avocatul Cristian Băcanu îl bagă în corzi pe Toader: "Preşedintele Curții de Justiție a Uniunii Europene ar putea dispune suspendarea legislației PSD-ALDE-UDMR"!


Avocatul Cristian Băcanu îl bagă în corzi pe Toader: "Preşedintele Curții de Justiție a Uniunii Europene ar putea dispune suspendarea legislației PSD-ALDE-UDMR"!

Avocatul Cristian Băcanu, președintele Comisiei Juridice din cadrul PNL București, îi dă o veste proastă ministrului (in)Justiției, Tudorel Toader. Concret, la nivelul UE există o pârghie de atac asupra legilor justiției marca PSD-ALDE-UDME și anume că președintele Curții de Justiție a UE, Koen Lenaerts, ar putea dispune suspendarea legislației împotriva statului de drept marca PSDragnea.

Redăm postarea integrală a avocatului Cristian Băcanu:

"Preşedintele Curții de Justiție a Uniunii Europene ar putea dispune suspendarea legislației PSD-ALDE-UDMR prin care a fost afectată justiția.

Forumul Judecătorilor din România şi Mişcarea pentru apărarea statutului procurorilor, au solicitat preşedintelui Curţii de Justiţie a UE, Koen Lenaerts, să dispună măsuri provizorii în cadrul proceselor deschise la CJUE, prin care solicită instanţei europene să clarifice dacă România trebuie să respecte recomandările Comisiei Europene în cadrul MCV şi Tratatul pentru funcţionarea UE.

Magistrații care se opun guvernului hoților merită tot respectul nostru. Mie mi se pare extraordinar că o mână de oameni se luptă cu atâta energie. Felicitări pentru curaj, oameni buni!", a scris Cristian Băcanu pe Facebook.

În acest context, redacția Podul.ro a luat legătura sâmbătă, 23 februarie, cu liberalul Cristian Băcanu pentru a da mai multe detalii privind felul în care CJUE poate interveni.

"Anul trecut a fost dispusă o măsură similară în cazul Poloniei, ocazie cu care CJUE a dispus suspendarea unei legi care pensiona forțat judecătorii din Polonia.

Este vorba de Ordinul Vice-Președintelui Curții în Cauza C-619/18 R Comisia v Polonia", a relatat Cristian Băcanu în exclusivitate pentru Podul.ro. 

Puteți consulta AICI Ordinul Vice-Președintelui Curții în Cauza C-619/18 R Comisia v Polonia.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.