Andrei Caramitru, avertisment pentru români: "Nu fiți naivi! Credeți că tot ce ni se întâmpla vine doar din dorința unui om să scape de pușcărie?"


Andrei Caramitru, avertisment pentru români: "Nu fiți naivi! Credeți că tot ce ni se întâmpla vine doar din dorința unui om să scape de pușcărie?"

Andrei Caramitru, membru al Uniunii Salvați România, atrage atenția printr-o postare pe Facebook că răul care se întâmplă României nu este doar din cauza lui Dragnea care vrea să scape de pușcărie, ci vine într-un context mai larg pe plan internațional.

Pe cale de consecință, Andrei Caramitru enumeră o serie de evenimente desfășurate pe plan internațional în ultimele zile.

„FRIGUL ȘI BEZNA VIN DE LA RĂSĂRIT

Credeți ca tot ce ni se întâmpla vine doar din dorința unui om sa scape de pușcărie? Nu fiți naivi.

Sa recapitulam ce s-a întâmplat doar in ultimele zile (nu la noi în sat, ci pe scena cea mare):
- Americanii au ieșit din tratatul de neproliferare a armelor din Europa. Congresul american a anunțat posibile noi sancțiuni și mai dure împotriva Rusiei. Un crucișător american a fost trimis in Marea Neagră
- La Conferința de Securitate de la München, conflictul între America și Germania a explodat. Germania vrea un partenariat strategic cu Rusia și nu se mai sfiește sa o zică (North Stream 2 e doar un element). Nu se mai regăsesc 100% in alianța strategica și militară cu America in forma actuală (pentru ca Americanii ii pun sub presiune și - strategic vorbind - Germania are nevoie de alianța cu Rusia pentru ca împreuna sa controleze spațiul Euro-asiatic și țările mai mici)
- Iohannis la München a cerut in speech-ul lui mai multa atenție pentru flancul de sud-est al NATO (posibil sa avem o problema - se pare ca NATO prioritizează mai degrabă Polonia)
- Vladimir Putin a anunțat direct că va lua acțiuni dure, inclusiv asimetrice, împotriva țărilor care au active militare americane sau in care America are interese strategice
- Mike Pompeo a mers la Budapesta sa vorbească cu Orban și sa dea un mesaj pozitiv pentru Europa de est. 1 zi după, Orban a dat o licența specială unei bănci rusești care va putea opera acolo fără nici un control posibil și a anunțat investitii masive în armată (contra cui? Fiind prieteni cu rușii - unde văd ei potențial de conflict? Contra României?)
- Ieri și alaltăieri PSD/ALDE au dat OUG-ul pe justiție și l-au dat in judecată pe Timmermans. 2 lovituri dure și directe. Vor urma și altele
- In paralel, ieri a fost lansat un atac cibernetic masiv împotriva Romaniei lansat de Rusia”, a scris Caramitru pe Facebook.

Andrei Caramitru vine și cu sfaturi pentru români, după ce reliefează că „suntem in prima linie a frontului. Și războiul nu doar a început - suntem deja in toiul ostilităților”.

„Ce putem face noi - să votam și să protestăm. Să cerem președintelui sa fie mai vocal și mai dur in acțiuni. Știu ca e frustrant ca nu sunt soluții simple imediate. Trebuie să arătam celorlalte țări ce vrem de fapt. Nimeni nu ne poate menține in frigul și bezna Siberiei dacă noi nu vrem și o spunem (uitați-va la Armenia recent - au reușit o schimbare totala deși erau intr-o situație mult mai dificila decât noi)!”, a încheiat USR-istul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.