Demersurile lui Dragnea pentru fraudarea alegerilor. Autoritatea Electorală Permanentă, ținta șefului PSD


Demersurile lui Dragnea pentru fraudarea alegerilor. Autoritatea Electorală Permanentă, ținta șefului PSD

Politicianul PSD Mircea Drăghici a fost nominalizat de partid pentru conducerea Autorității Electorale Permanente(AEP). Postul de la AEP s-a eliberat după ce președintele instituției, Daniel Barbu, a demisionat luni din funcţie pentru a candida la alegerile europarlamentare.

Decizia de nominalizare a lui Mircea Drăghici a fost luată în Comitetul Executiv al PSD, de marți seara. Trezorierul PSD, propus anterior de premierul Viorica Dăncilă pentru Ministerul Transporturilor și respins de către președintele Klaus Iohannis de trei ori, anunțase în weekend că renunță la „candidatura” pentru acest minister. 

Nominalizarea nu reprezintă altceva decât confirmarea faptului că intenția reală a lui Liviu Dragnea este de a frauda următoarele rânduri de alegeri din România, arată liberalii, într-un comunicat de presă, informează newsweek.ro

Este inacceptabil ca persoana care a fost condamnată penal definitiv tocmai pentru fraude electorale să fie aceeași care girează numirea unui nou șef al AEP.   

În condițiile în care în următorii 2 ani de zile în România se vor desfășura 4 scrutine electorale generale, prin propunerea făcută PSD transmite un mesaj clar tuturor competitorilor că actuala coaliție de guvernare nu intenționează să garanteze alegeri libere și corecte.  
Mircea Drăghici, trezorierul PSD, este acuzat că a deturnat subvențiile primite de partid de la stat și le-a folosit în interes personal pentru bolizi de lux, pentru chirii lunare de 19.000 de euro și contracte de 1,8 milioane lei în beneficiul soției pentru cheltuieli de publicitate”, a precizat PNL.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.