Un senator șterge pe jos cu Dragnea și Tăriceanu: Vor să scoată România din UE! Statul INTERVINE brutal în toate domeniile economice


Un senator șterge pe jos cu Dragnea și Tăriceanu: Vor să scoată România din UE! Statul INTERVINE brutal în toate domeniile economice

Președintele Comisiei economice a Senatului, liberalul Florin Cîțu, îi acuză pe Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu, prin intermediul unei postări pe Facebook, că urmăresc pas cu pas un plan subteran bine pus la punct care vizează scoterea României din UE până în 2020.

De asemenea, Cîțu avertizează că statul PSD-ALDE intervine cu brutalitate în toate domeniile economice.

Podul.ro vă prezintă acuzațiile senatorului PNL.

”Fără sancțiuni, PSD+ALDE+UDMR scot România din UE până în 2020!

Atât timp cât Comisia Europeana nu va condiționa fondurile europene de respectarea statului de drept, Dragnea și Tăriceanu alături de cei care îi susțin în Parlament vor continua să instaureze dictatura în România.

Atât timp cât acționarul Băncii Transilvania, BERD, care a pierdut 30% datorită deciziilor criminale din OUG 114 acceptă să mai discute cu ministrul Finanțelor publice din România în loc să-l dea în judecată pentru pierderi, cel din urmă va continua să dea ordonanțe care să omoare economia și prin care statul preia și mai mult controlul.

Guvernul României trebuie să înțeleagă că există consecințe imediate și dure pentru astfel de decizii. Da, investitorii au reacționat și finanțează România scump și foarte rar. Dar este nevoie de mai mult.

Este nevoie de reacții clare și dure din partea partenerilor strategici împotriva acestor infractori. Nu mai este timp pentru diplomație.

Cum pot ceilalți miniștri de finanțe să stea la masă cu un ministru care calcă în picioare Tratatul de Funcționare, Pactul Fiscal, subminează independența politicii monetare și, cel mai grav, nu respectă legile care reglementează sectorul sau (legea finanțelor publice și legea responsabilității fiscale)?

În același timp, a venit și momentul adevărului pentru români. Încep doi ani de alegeri.

PSD+ALDE și UDMR au arătat cum se poziționează față de români, față de independența justiției, față de economia de piață.

Îi interesează doar românii din sectorul bugetar și mai ales cei care sunt acolo prin legătură cu partidul.

Îi interesează independența Justiției doar când trebuie să scape de dosare, în rest se folosec de Justiție pentru a-și ascunde averile personale, a-și retroceda proprietăți pe care nu le-au avut niciodată, a-și proteja interesele de partid.

În ceea ce privește economia de piață, aici nu se mai ascund. Acțiunile PSD+ALDE+UDMR din ultimii doi ani au arătat că doresc intervenția statului asupra fiecărui aspect din economie. Plafonări de prețuri, inclusiv dobânzi, controlul strict al circulației forței de muncă și a capitalului, supraimpozitarea sectoarelor dinamice din economie, distrugerea sectoarele care folosesc tehnologie avansată.

Astăzi, România respectă doar o mică parte din ceea ce s-a obligat să respecte atunci când a implorat să fie parte din UE. România a fost împinsă de facto de PSD+ALDE+UDMR în afara UE.

Planul acestei coaliții este scoaterea României din UE. Își vor duce la îndeplinire planul dacă în următorii doi ani românii decid să nu meargă la vot sau și mai rău dacă încă mai votează cu această coaliție toxică PSD+ALDE+UDMR.

Depinde doar de fiecare dintre noi, până la urma, dacă în 2020 Romania este în UE sau în brațele Rusiei și Chinei”, scrie Florin Cîțu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.