Nebunie în Parlament! Pleșoianu l-a atacat pe Rareș Bodgan și a sărit apoi să bată un deputat de la USR


Nebunie în Parlament! Pleșoianu l-a atacat pe Rareș Bodgan și a sărit apoi să bată un deputat de la USR

Organizatorul de proteste cu portocale și preferat al gazetei de propagandă rusească Sputnik, deputatul social-democrat Liviu Pleșoianu s-a aprins la față, aproape a dărâmat un laptop și s-a dus pași mari și apăsați către locul în care era așezat deputatul USR Ionuț Moșteanu, care a îndrăznit să se obrăznicească și să amintească în Parlament de datoriile pe care le are Voiculescu către statul român.  Remarca lui Moșteanu a fost, de fapt, o replică la atacul presărat cu ironii pe care  Pleșoianu l-a dedicat lui Rareș Bogdan și postului Realitatea de la tribuna Camerei Deputaților.

Pleșoianu: „Mă opun ca Realitatea TV să fie amendată atunci când în timpul emisiunii Rareș Bogdan își arată șosetele cu "M**e PSD". La Realitatea TV se folosește aproape în fiecare seară sloganul nazist 'ciuma roșie'. Ciuma Roșie e un slogan nazist inventat de Goebbels. Măcar pentru asta aș vrea să nu fie niciodată amendată Realitatea TV. De asemenea, aș vrea să protestez împotriva faptului că CNA amendează Realitatea TV atunci când Rareș Bogdan spune că PSD nu poate să organizeze un miting mare pentru că ar trebui să-i aducă pe toți în scaune cu rotile. Foarte rău să fie amendat Rareș Bogdan pentru aceste afirmații. Mai presus de toate, sunt împotriva amenzilor acordate Realitatea TV de către CNA pentru că s-a votat bugetul, iar presa independentă este supusă unui atac, deoarece de la SRI au fost reduse bugetele. Este un atac împotriva presei independente și atunci să vii cu amenzi din partea CNA este deja prea mult”.

Prezidențiabilul social democrat, care și-a scurtat pletele în favoarea unei tunsori mai școlărești, s-a dus apoi agitat către zona useriștilor din Camera Deputaților și l-a abordat agresiv pe Moșteanu care s-a ridicat în picioare. Pe filmarea postată de stirileprotv.ro nu se aude ce-și spun, dar, după mimica feței și gesturile ample, Pleșoianu pare foarte tensionat, aproape de a lovi. Situația nu degenerează însă, deputatul pesedist se îndepărteaz la fel de nervos cum a venit, dar se întoarce în același loc câteva zeci de secunde mai târziu unde îl abordează din nou pe Moșteanu, cerându-i parcă socoteală. Între cei doi intervin mai mulți parlamentari USR - Cosette Chichirău, Cristina Prună, Claudiu Năsui, Stelian Ion – care încearcă să-l îndepărteze pe Pleșoianu din zonă. Însă acesta nu se lasă dus, vorbind continuu, răsucindu-se și gesticulând, cu toate insistențele colegilor deputați de a-l calma. Părăsește zona greu, în drum spre locul lui întorcându-se de câteva ori să le mai spună una alta useriștilor.

 „Papițoiul Pleșoianu de la PSD nu știe cum să mai iasă în evidență să mai facă și el o știre. După ce l-a premiat Sputnik pentru serviciile aduse rușilor, după ce și-a anunțat candidatura pe prezidențiale azi a sărit la scandal în plen când i-am zis că nu numai Realitatea are datorii la stat, ci și Voiculescu, acționarul Antenelor.

Eu îl înțețeg că e o perioadă grea și stresantă să fii parlamentar PSD în România și să te înjure toată lumea. Dacă e stresat, îi recomand o vacanță. Sau mult magneziu + B6”, precizează Moșteanu pe Facebook.

Imagini video cu acest incident găsiți pe stirileprotv.ro

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.