S-a spart conducta cu staliniști în Parlament. Reacția lui Rareș Bogdan la atacurile scabroase ale lui Pleșoianu și Bacalbașa asupra Realitatea TV


S-a spart conducta cu staliniști în Parlament. Reacția lui Rareș Bogdan la atacurile scabroase ale lui Pleșoianu și Bacalbașa asupra Realitatea TV

Deputatul PSD, Nicolae Bacalbașa, continuă cu delirul și abjecțiile în Parlamentul României. Printr-un stalinism odios, bolșevicul Bacalbașa cere incriminarea calomniei și a agresiunii verbale în presă având tupeul să spună că CNA a fost prea blând cu postul Realitatea TV pentru că în emisiunea Jocuri de Putere, moderată de jurnalistul Rareș Bogdan, s-a spus adevărul privitor la violențele Jandarmeriei din data de 10 august. 

Uitați declarațiile unui stalinist pe care să nu îl mai trimiteți niciodată în Parlamentul României, dragi români:

"Eu, personal cred că măsura luată împotriva postului Realitatea TV a fost tardivă, incompletă și arată o protecție din partea CNA-ului a acestui post care este huliganic, subversiv și încearcă să lovească în ordinea constituțională din România. Acum câteva zile, la acest post, domnul să-i zicem totuși domn... Rareș Bogdan a îndemnat public ca persoana de la Galați cu care făceam o emisiune să-mi zdrobească mie capul cu masa sau cu scaunul. Asta deși am fost deja agresat în parcul Izvor. E filmat totul. (...) Problema esențială este greșeala uriașă care s-a făcut în momentul în care a fost dezincriminată calomnia și agresiunea verbală în presă. La ora actuala, ce se întâmplă în acest moment în presă e de netolerat", a delirat comunistul Bacalbașa.

De asemenea, vedeta propagandei rusești, deputatul PSD Liviu Pleșoianu, a avut o ironie scabroasă la adresa postului Ralitatea TV:

"Mă opun ca Realitatea TV să fie amendată atunci când în timpul emisiunii Rareș Bogdan își arată șosetele cu "M**e PSD". La Realitatea TV se folosește aproape în fiecare seară sloganul nazist 'ciuma roșie'. Ciuma Roșie e un slogan nazist inventat de Goebbels. Măcar pentru asta aș vrea să nu fie niciodată amendată Realitatea TV. De asemenea, aș vrea să protestez împotriva faptului că CNA amendează Realitatea TV atunci când Rareș Bogdan spune că PSD nu poate să organizeze un miting mare pentru că ar trebui să-i aducă pe toți în scaune cu rotile. Foarte rău să fie amendat Rareș Bogdan pentru aceste afirmații. Mai presus de toate, sunt împotriva amenzilor acordate Realitatea TV de către CNA pentru că s-a votat bugetul, iar presa independentă este supusă unui atac, deoarece de la SRI au fost reduse bugetele. Este un atac împotriva presei independente și atunci să vii cu amenzi din partea CNA este deja prea mult", a spus Liviu Pleșoianu de la Tribuna Camerei Deputaților.

În acest context, jurnalistul Rareș Bogdan a oferit o reacție pentru stiridiaspora.ro în care îl ia peste picior pe Liviu Pleșoianu dacă și-a luat sau nu lumină de la Moscova. Mai mult, realizatorul Jocuri de Putere l-a trimis pe Bacalbașa să își bea ceaiul să nu aibă apucături și mai periculoase decât cea menționată precedent în articol.

Pe final, Rareș Bogdan i-a îndrumat pe cei 2 staliniști să lase conflictele cu presa și să-i ceară socoteală lui Liviu Dragnea pentru neîndeplinirea programului electoral, motiv pentru care pensionarii, față de care pretind că sunt grijulii, au de fapt un nivel de trai mult mai scăzut de când este PSD la putere. 

"Domnul Pleșoianu, înainte de a vorbi, mă întreb dacă a luat sau nu lumină de la Moscova sau de la reprezentanții Moscovei la București. Mă întreb de asemenea dacă domnul Bacalbașa și-a băut ceaiul la primele ore ale dimineții, dacă nu, să-i facă repede o doamnă din Parlament un ceai, ca să nu vedem și alte apucături mai periculoase decât cele de acum. Cele două personaje absolut siniste ale unui PSD, care la un moment dat mai avea și intelectuali printre ei, ar trebui să se războiască cu propriul președinte de partid, nu cu un jurnalist. Ar trebui să ceară șefului PSD socoteală pentru neîndeplinirea programului electoral. Mă mir că mai au tupeul să scoată capul în lume după toate mizeriile pe care le fac pensionarilor, după toate creșterile de prețuri la produsele de bază, la utilități, la carburanți, care se regăsesc exact în viața de zi cu zi a oamenilor care la un moment dat au sperat că ei pot schimba ceva în țara asta. Mai mult de atât nu am ce să răspund acestor personaje absolut marginale și marginalizate de propriul partid. Cei doi sunt saltimbancii Parlamentului. De obicei nu răspund unor astfel de personaje", a precizat Rareș Bogdan.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.