Bătaia de joc a PSD, strigătoare la cer. Mărește pensiile speciale ale funcționarilor parlamentari, deși s-a opus creșterii alocațiilor copiilor


Bătaia de joc a PSD, strigătoare la cer. Mărește pensiile speciale ale funcționarilor parlamentari, deși s-a opus creșterii alocațiilor copiilor

Senatul a adoptat, luni, tacit, un proiect legislativ iniţiat de parlamentarii PSD Florin Iordache, Şerban Nicolae şi Eugen Nicolicea, prin care pensia specială a funcţionarului public parlamentar se actualizează cu majorarea salariului de bază.

Nota de adoptare tacită a proiectului legislativ pentru completarea Legii nr.7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar a fost împlinită la data de 12 februarie, astfel senatorii au adoptat proiectul legislativ fără vot şi dezbatere, informează mediafax.ro.

„Pentru beneficiarii pensiei de serviciu stabilite în temeiul art 73.1 din Legea nr 7/2006 privind statutul funcţionatului public parlamentar, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, calculată până la intrarea în vigoare a dispoziţiilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr 59/2007 privind modificarea şi completarea unor acte din domeniul pensiilor de serviciu, pensia de serviciu se actualizează cu majorarea salariului de bază de care beneficiază funcţionarul public parlamentar aflat în activitate, cu acelaşi nivel de salarizare şi pe aceeaşi funcţie publică, în procent stabilit prin acte normative”, prevede completarea adusă articolului 73 din Legea nr 7/2006 privind statutul funcţionatului public parlamentar.

Prevederile se aplică şi persoanelor care beneficiază de pensia de serviciu actualizată în temeiul unei hotărâri judecătoreşti, potrivit iniţiativei legislative.

Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr 7/2006 privind statutul funcţionatului public parlamentar, a fost adoptat tacit de Senat, ca primă Cameră sesizată.

Acest fapt a fost semnalat și de deputatul USR Claudiu Năsui printr-o postare pe Facebook, marți, 19 februarie. Concret, economistul a atras atenția că Șerban Nicolae, Florin Iordache, Eugen Nicolicea au inițiat proiectul măririi pensiilor speciale, deși s-au opus creșterii alocațiilor copiilor pe motivul că nu ar fi bani la buget. 

"PSD vrea creșterea pensiilor speciale pe furiș.

Senatul a adoptat ieri, tacit, un proiect legislativ inițiat de PSD. Ce face acest proiect? Mărește pensiile speciale ale funcționarilor parlamentari. De ce tocmai funcționari parlamentari? Pentru că „cine împarte parte își face”.

Practic, partidul social democrat ne confirmă că, pentru ei, nu toți românii sunt egali. Cei care sunt mai apropiați de centrii de putere și care le acceptă abuzurile mai mult, vor fi recompensați cu privilegii.

Știți care e culmea? Că inițiatorii acestui proiect sunt printre cei care au votat împotriva creșterii alocațiilor la copii, pe motiv că nu sunt bani.

Funcționarii publici care vor primi aceste pensii speciale mărite le vor mulțumi celor de la PSD pentru acest cadou. Dar nu lor ar trebui să le mulțumească. Ci nouă, românilor care muncesc și plătesc printre cele mai mari taxe și impozite pe muncă din Europa de est.

USR a propus un proiect pentru eliminarea pensiilor speciale, însă acesta a fost respins de majoritatea de la guvernare.

Desființarea acestor pensii speciale este o prioritate pentru USR. Credem că România ne aparține nouă tuturor și nu numai celor care au ajuns într-o funcție privilegiată", a scris Claudiu Năsui pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.