Eckstein anunță APOCALIPSA lui Dragnea: dacă Laura Codruța Kovesi ajunge șefa Parchetului European, UE pălmuiește PSD! EXCLUSIV


Eckstein anunță APOCALIPSA lui Dragnea: dacă Laura Codruța Kovesi ajunge șefa Parchetului European, UE pălmuiește PSD! EXCLUSIV

Juristul Péter Eckstein-Kovács – fost lider UDMR, fost parlamentar și președinte al Comisiei juridice a Senatului – susține, în exclusivitate pentru Podul.ro, că probabila alegere a Laurei Corduța Kovesi la șefia Parchetului European va comporta un efect devastator asupra imaginii regimului Liviu Dragnea, întrucât o astfel de mișcare ar demonstra nu numai că liderii Uniunii Europene nu dau nici măcar o ceapă degerată pe acuzațiile și pe campaniile de fake news ale coaliției PSD-ALDE, ci ar certifica faptul că Bruxelles-ul are ”o neîncredere absolută în libertatea și independența Justiției din România”.

Totodată, juristul avertizează că România alunecă pe panta celui mai gregar iliberalism, ceea ce ne poartă spre o zonă pestriță a Europei, în umbra Rusiei lui Putin.

Precizăm că Péter Eckstein-Kovács a demisionat din UDMR, în luna iunie, în semn de protest față de cârdășia Uniunii cu PSD și ALDE în ceea ce privește mutilarea Legilor Justiției.

Podul.ro vă prezintă declarațiile juristului.

”Având în vedere numeroasele semnale pozitive venite din partea multor lideri cu greutate ai Uniunii Europene și nu numai, este clar că decidenții politici de la Bruxelles s-au pus de acord și o susțin pe doamna Laura Corduța Kovesi pentru importanta funcție de procuror-șef european. Pe cale de consecință, dacă Laura Codruța Kovesi va fi aleasă la șefia Parchetului European, o instituție esențială în angrenajul Uniunii Europene, devine clar că Europa civilizată va da mai mult decât un vot de blam Guvernului Dăncilă, ministrului Justiției, Tudorel Toader, dar și întregului regim Liviu Dragnea. Aceasta ar fi o palmă uriașă pentru PSD.

Dacă PSD, ALDE și oamenii lor susțin că Laura Codruța Kovesi ar avea unele probleme așa-zise <penale>, iar oficialii Uniunii Europene o vor numi la șefia Parchetului European, în pofida tuturor acestor acuzații făcute la cel mai înalt nivel, înseamnă că Uniunea Europeană are o neîncredere absolută în ceea ce privește libertatea și independența Justiției în România.

De conjunctură sau nu, iliberalismul regimului Dragnea duce România într-o zonă puțin spus pestriță a Europei. <Colegi> cu aceleași apucături ca cele ale coaliției PSD-ALDE se află la putere în Italia, Polonia și Ungaria, iar modelul a fost brevetat în Rusia și Turcia, zone care nu țin de Uniunea Europeană. Este grav că România amenință să se alăture unei familii cu o reputație deloc bună. Este o cale total greșită. Uniunea Europeană se bazează pe o serie de valori care nu pot fi negociate, iar democrația liberală este una dintre acestea”, a declarat Péter Eckstein-Kovács, în exclusivitate pentru Podul.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.