PSD bagă spaima în populație. Creștere ULUITOARE a bugetului Jandarmeriei destinat muniției și armamentului de tip de război


PSD bagă spaima în populație. Creștere ULUITOARE a bugetului Jandarmeriei destinat muniției și armamentului de tip de război

PSD continuă cu acțiunile ce frizează ilogica și chiar demența în privința bugetului pe 2019. În timp ce partidul lui Dragnea taie bani destinați luptei anticorupție, de la instituții precum DNA sau DIICOT, taie bani de la SRI în condițiile în care amenințările și provocările legate de securitatea națională au crescut (așa cum avertizează expertul în securitate națională Iulian Fota într-un interviu acordat pentru Podul.ro pe care-l puteți citi AICI), au găsit de bun augur să crească cu 520% bugetul Jandarmeriei destinat muniției și armamentului de tip de război. Mai mult, și pensiile speciale vor crește de la 9,5 miliarde la 12 miliarde.

Precizările au fost făcute de deputatul USR, Claudiu Năsui, în plenul Parlamentului: 

„Pensiile speciale din buget cresc de la 9,5 miliarde la 12 miliarde, banii pentru partide explodează, de asemenea, i-aţi mai scăzut puţin prin amendamente la presiunea publică (...), şi bine aţi făcut, dar tot nu este suficient, tot se dau mult prea mulţi bani la partid. (...) Banii pentru baronii locali sunt, de asemenea, pe creşteri.

Şi ştiţi ce altceva mai creşte? Creşte Jandarmeria, creşte cu 6.300 de oameni, bugetul ei pentru muniţii şi armament de tip de război creşte cu 520% şi atunci ne întrebăm: de ce aţi crescut acest buget aşa de mult? Ajunge la peste două miliarde de lei. De ce se întâmplă lucrurile acestea? Şi aici este o întrebare legitimă: vă pregătiţi de război? Ştiţi dumneavoastră că se va întâmpla ceva ce noi nu ştim?”, a declarat Claudiu Năsui în plenul Parlamentului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.