Bolnavii internetului: sute de români se amuză pe seama unei adolescente, victimă a unui viol. „I-a plăcut și ei, așa sunt astea în ziua de azi...”


  • Podul
  • Feb 11, 2019 20:09
  • 1958
Bolnavii internetului: sute de români se amuză pe seama unei adolescente, victimă a unui viol. „I-a plăcut și ei, așa sunt astea în ziua de azi...”

O știre șocantă despre o copilă din Kosovo violată de propriul profesor, apoi și de polițistul care ar fi trebuit să investigheze infracțiunea, a stârnit hohote de râs și ironii din partea a sute de români, bărbați și femei, care au tratat această întâmplare abominabilă ca pe o poantă din revistele de umor.

Drama adolescentei care a rămas însărcinată și a avortat cu ajutorul unui medic, investigat și el acum sub acuzația de întrerupere ilegală de sarcină, a făcut înconjurul presei internaționale și a devenit subiect de interes național, stârnind furia opiniei publice și punând în discuție încrederea în organele statului. S-au organizat proteste și s-au cerut demisii. Premierul Ramush Haradinaj, președintele Hashim Thaçi și mai mulți parlamentari au vorbit despre acest caz revoltător, în care victima devine inclusiv victima celor care ar fi trebuit s-o protejeze, și au solicitat anchetatorilor să facă de urgență lumină, iar vinovații să fie aruncați după gratii.

Publicat pe pagina de facebook a stirileprotv.ro, cazul dramatic, adus la lumină de o echipă de jurnaliști din Kosovo gen Rise Project, a stârnit hohotele a sute de români care au comentat ironic, batjocoritor la adresa victimei, inducând ideea că ar fi și ea vinovată pentru ce i s-a întâmplat.

Administratorii paginii de facebook a siteului stirileprotv.ro au ales să nu șteargă comentariile abjecte. Redăm și noi câteva dintre ele, exact așa cum au fost postate:

Nelson Pop: CE PROASTA , NU INTELEGE CA SOARTA EI E SA FIE MITRALIATA , IN CITEVA ZILE O DA PE STIRI CA A FRECATO SI POPA DIN LOCATIE

Mihai Soare: La poliție a fost reconstituirea

Gabriel Adam: Sa inteleg primul a fost profesorul ,a urmat reconstituirea ,si acuma urmeaza judecatorul

Nicolle Verenna: Daca e bunaciune...

Iulian Vrancea: Politistul a ajuns la concluzia ca profesorul nu a multumit-o , asa ca a terminat cea ce a inceput profesoru. Profesorul trebuie sa-i multumeasca politistului.

Adrian Silaghi: Nu a multumit-o profesoru.... Trebuia sa o multumeasca si politistu😂😂😂😂..... Caz șocant, dar in același timp......, si amuzant😊😂😂😂

Petrut Mihai: Iar le dați idei la ăștia in Vaslui

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.