Ludovic Orban și Dacian Cioloș, front comun pentru Kovesi. Îi oferă susținerea totală în drumul ei spre funcția de Procuror European


Ludovic Orban și Dacian Cioloș, front comun pentru Kovesi. Îi oferă susținerea totală în drumul ei spre funcția de Procuror European

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a anunțat pe Facebook, luni, că o susține total pe Laura Codruța Koveși pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European.

Îmi asum fără niciun fel de rezerve susținerea totală a Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European. Voi face tot ce stă în puterea mea pentru a ajuta și a susține această candidatură. În ultimii 30 de ani, actuala clasă politică a alungat românii care au dorit să facă ceva pentru România. I-a împiedicat pe cei care au vrut să se implice și a construit o elită politică formată din infractori și din oameni lipsiți de onestitate. Ajunge! A venit vremea să refuzăm lungul șir de umilințe și să facem ceva concret pentru viitorul țării noastre”, scrie Cioloș în postare.

Totodată, liderul PNL, Ludovic Orban, a afirmat după ședința conducerii PNL, că europarlamentarii liberali au fost mandați de Biroul Executiv al partidului să o susțină pe Laura Codruța Kovesi la șefia Parchetului European.

PNL a luat decizia în Biroul Executiv să mandateze reprezentanţii PNL la nivelul Parlamentului European să susţină candidatura pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European a doamnei Laura Codruţa Kovesi, un candidat român care are o şansă foarte mare de a putea obţine numirea în această funcţie extrem de importantă la nivel european. Practic, europarlamentarii noştri sunt mandataţi să facă lobby atât la nivelul Parlamentului European, în primul rând în grupul PPE, dar şi pe lângă europarlamentarii din celelalte grupuri care ar putea fi determinaţi să susţină candidatura doamnei Codruţa Kovesi. De asemenea, lobby-ul să se desfăşoare către toţi reprezentanţii din PPE de la nivelul instituţiilor europene sau care participă în procesul de luare a acestei decizii”, a declarat Orban.

Laura Codruța Kovesi se alfă pe locul 1 în topul listei de procurori dintre care va fi ales cel care să preia conducerea Parchetului European.

Amintim că USR a trimis în urmă cu câteva zile o scrisoare către Parlamentul European prin care își manifestă susținerea ca Laura Codruța Kovesi să devină procuror-șef al Parchetului European.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.