Dacă vă întrebați de ce fostul premier PSD-ist Adrian Năstase nu comentează absolut deloc recentele și răsunătoarele demisii din partidul celor trei trandafiri, și nici nu lansează vreo critică, cât de mică, la adresa lui Liviu Dragnea și a acoliților acestuia, de parcă guvernarea PSD-ALDE ar fi ruptă din soare (ceea ce nici măcar fostul nomenklaturist Ion Iliescu nu ar putea crede, în ciuda vârstei înaintate), Podul.ro a aflat răspunsul. Și este cât se poate de interesant.
Mai precis, potrivit surselor noastre, Liviu Dragnea și adjunctul Codrin Ștefănescu i-au promis fostului pușcăriaș de drept comun, chiar înaintea Crăciunului, că-i vor acorda mezinului Mihnea Năstase (25 de primăveri) o poziție eligibilă pe lista PSD pentru Parlamentul European.
Drept urmare, Adrian Năstase nu numai că și-a pus de urgență lacăt la gură și la blog (până acum câteva luni, obișnuia să calce destul de des pe ”becul” lui Dragnea), dar a căpătat și o mult dorită invitație nou-nouță, în primul rând, la ceremonia organizată la Ateneu în cinstea preluării președinției Consiliului UE, deși avem de-a face cu un fost pușcăriaș condamnat pentru corupție, iar invitarea sa (alături de controversatul Adrian Severin, celălalt fost pușcăriaș ”ideologic” al FSN/PDSR/PSD) a stârnit un amplu scandal, umbrind un eveniment deosebit de important pentru România. Nici Dragnea și nici vreun alt oficial PSD nu au clarificat de ce au fost invitați la acest eveniment foștii pușcăriași condamnați pentru corupție Năstase și Severin.
Dacă despre legăturile lui Adrian Năstase (protagonist de marcă al Listei lui Dughin, ideologul Kremlinului) cu Federația Rusă s-a tot scris – din ce în ce mai aplicat în ultima perioadă, mai multe detalii AICI –, este interesant să amintim că tânăra speranță Mihnea Năstase lucrează încă din 2015 la Bruxelles pe post de consiler al europarlamentarului Cătălin Ivan și, potrivit declarațiilor acestuia din urmă, urmașul lui Năstase se ocupă de relația dintre Uniunea Europeană și… Federația Rusă – mai multe detalii AICI. Nu spunem că este ceva greșit - cineva trebuie să o facă și pe asta -, dar totuși: s-au terminat țările democratice?